Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Folytatódik-e a gólgyártás? – előzetes

Ma este folytatódik a spanyol bajnokság a második fordulójával. A múlt héten a Barcelona és a Real Madrid hozta a kötelező győzelmet, míg az Atlético Madrid hazai pályán bukott egy újonc csapat ellen, mindezek mellett pedig  gólzáporos mérkőzéseket láthattunk.

laliga20172

A Barcelona az Athletic Bilbao otthonába látogat vasárnap. A katalánok nagyon jól kezdték a bajnokságot, rögtön egy 6-2-es győzelemmel ütötték ki a Betis együttesét. Suarez és Arda Turan nagyon elemében van és úgy tűnik Lionel Messi is kezdi újra felvenni a fonalat. Az Athletic Bilbao viszont képes lehet meglepetést okozni nekik, ahogy azt tavaly is tették például a spanyol Szuperkupa döntőjében. Az első forduló viszont nem úgy alakult számukra, ahogy tervezték, mivel kikaptak az előző szezonban majdnem kieső Sporting Gijóntól. Vasárnap jobb játékot kell mutatniuk, ha azt szeretnék, hogy akár csak esélyük legyen a katalánok ellen.

A Real Madrid a Celta Vigo csapatát fogadja szombaton a Bernabéuban. Ez lesz az első hazai mérkőzésük, ahol minden bizonnyal bemutatják a szurkolóknak a Bajnokok Ligája és az UEFA-szuperkupa trófeát, és Cristiano Ronaldo tegnapi elismerését. Most már biztos, hogy a portugál sztár nem lép pályára a Celta ellen, mellette pedig biztosan hiányozni fog az Benzema, Isco és Navas, mindannyian sérülés miatt. Habár az első mérkőzésen is sok volt a hiányzó, Bale vezényletével mégis könnyedén győzték le a Real Sociedadot. A Celta Vigo akár nehéz ellenfél is lehetne, de számukra sem sikerült túl jól az első meccs, mivel 0-1-re kikaptak az újon Leganes csapatától.

Az Atlético Madrid nagyon szerencsétlenül kezdte a bajnokságot, de szombaton javíthatnak a Leganes ellen. Hazai pályán fogadták az újonc Alaves csapatát, akik szinte labdába se értek egész meccsen, mégis pontot tudtak menteni az utolsó percben. Pedig szerencsésebben nem is kezdhették volna az idényt a madridiak, az első két fordulóban megkaptak két újoncot, mégis sokkal hatékonyabbnak kell lenniük és a támadásaiknál pontosabb befejezések szükségesek, de erre meg is vannak az embereik Griezmann és Gameiro személyében. Még így is ők az esélyesebbek, de sokkal komolyabban kell venniük a Leganest, akik az első körben már okoztak némi meglepetést.

A Sevilla is jól kezdett, egy tíz gólos mérkőzésen győzte le az Espanyolt, de most egy kicsit nehezebb ellenfélvár rájuk a Villarreal személyében. A “sárga tengeralattjáró” a héten esett ki a BL-ből, így fáradtabb lehet, mint az Európa-liga győztes, de még így is nagyon jó mérkőzésnek ígérkezik a párharcuk. A Valencia volt a másik betliző a csoportban, mivel 4-2-re kaptak ki a Las Palmastól. Most  az Eibarral találkoznak és muszáj nyerniük, ha nem akarnak lemaradni a többiektől.

A spanyol bajnokság 2. fordulójának mérkőzései a következők:

PÉNTEK:

20:45 Betis – Deportivo La Coruna
22:00 Espanyol – Malaga 

SZOMBAT:

18:15 Eibar – Valencia (Sport 1)
18:15 Ossasuna – Real Sociedad 

20:15 Real Madrid – Celta Vigo (Sport 1)
22:15 Leganes – Atlético Madrid (Sport 1)

VASÁRNAP:

18:15 Alaves – Sporting Gijón 
18:15 Las Palmas – Granada (Sport 1)
20:15 Athletic Bilbao – Barcelona (Sport 1)
22:15 Villarreal – Sevilla (Sport 1)

A spanyol bajnokság állása az 1. forduló után:

ered

 

Szigeti Andrea