Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyang duplával győzött a Dortmund! – videóval

A Borussia Dortmund a Mainz csapatát látta vendégül a Signal Iduna Park gyepén a Bundesliga 1. fordulójának szombati játéknapján. A találkozó végén a hazaiak örülhettek, hiszen otthon tartották a 3 pontot. 

14068261_1490486280963347_7126262384927357240_n

Borussia Dortmund – Mainz 2-1 (1-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park
Gólszerzők:
Aubameyang(17.,89., büntető) ill. Muto(90+2.)
Sárga: – ill.
Brosinski(13.), Serdar(44.), Onisiwo(88.)
Kiállítás: 

Borussia Dortmund: Bürki – Passlack(Piszczek 77.), Sokratis, Barta, Schmelzer – Castro(Weigl 59.), Rode – Dembele, Kagawa, Schürrrle – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel 

Mainz: Lössl – Donati, Balogun, Bell, Brosinski – Serdar(Öztunali 71.), Gbamin, Frei – Clemens(Muto 81.), Onisiwo, Malli. Vezetőedző: Martin Schmidt 

A találkozó első helyzetéig mindössze egy percet kellett várni. Malli próbálta bevenni Bürki kapuját, aki azonban résen volt és hárítani tudott. Az 5. minutumban Brosinski végezhetett el szabadrúgást, amely éppen csak elsuhant a léc felett. A 16. percben Aubameyang előtt adódott lehetőség, de Lössl bravúrral védett. Nem sokkal később már megszerezte a vezetést a gaboni, Schürrle beadása után fejjel vette be a Mainz hálóját. A 26. minutumban Frei próbálkozott, viszont a hazaiak portása ezúttal is hárított. A félidő további részében egyik fél sem tudott veszélyesebb ziccert kidolgozni, így 1-0-ás dortmundi előnnyel zárult az első játékrész. 

A fordulás után Schürrle próbálkozott először, lövése nem sokkal került el a vendégek kapuját. A 48. percben mondhattak egy imát a BVB játékosai, ekkor Clemens kapott labdát a tizenhatoson belül, aki ordító helyzetben fölé bombázott. A 66. minutumban egy visszagurítást követően Rodétól láthattunk egy kísérletet, balszerencséjére azonban Lössl védeni tudott. A 88. percben a játékvezető büntetőt ítélt a Dortmund javára, miután Onisiwo visszarántotta Schürrlét. A tizenegyest Aubameyang magabiztosan értékesítette. A ráadásban szépíteni tudott a Mainz, egy beadás után a csereként beállt Muto fejelt a kapuba. 

https://www.youtube.com/watch?v=Ko1cqswYhJw