Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az utolsó percben szenvedte ki a győzelmet a United – videóval

Végig támadta a Manchester United a Hull City elleni meccset, de csak az utolsó percben tudta Rashford góljával felülmúlni az újoncot, pedig elképesztő nyomást gyakoroltak a második félidő második felében. A fiatal angolon kívül Mhitarjan is remek cserének bizonyult, végül Rooney zsenialitása kellett a győzelemhez. 

pogba vs hull

Hull City – Manchester United: 0-1
Helyszín: KCOM Arena, Hull
Gólszerzők: – ill. Rashford (90+4.)
Sárga: Huddlestone (71.), Meyler (77.) ill. Fellaini (23.), Rooney (76.)
Piros:

Hull: Jakupovic – Elmohammady, Livermore, Davies, Robertson – Meyler, Huddlestone, Clucas – Snodgrass (Maloney 47.), Hernández (Maguire 83.), Diomandé – Vezetőedző: Mike Phelan

United: De Gea – Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Fellaini, Pogba – Mata (Rashford 71.), Rooney (Smalling 90+4.), Martial (Mhitarjan 60.) – Ibrahimovic – Vezetőedző: José Mourinho

10 percet kellett várni az első lehetőségre, egy Martial-Ibra koprodukció végén a svéd fejelt néhány centivel fölé. A Hull City sokáig csak a védekezésre összpontosított, de a 25. percben Snodgrass szabadrúgása azért okozott némi riadalmat vendég oldalon. A United egy nagyon szervezett és vastag fallal találta szemben magát támadáskor, így nem jutottak komoly helyzetig, csak Pogba és Mata próbálkozott távolról. A túloldalon Abel Hernández fejesét jegyezhettük föl a 36. percben, ám túl sok veszélyt nem jelentettek a manchesteri kapura. Egy perccel később elképesztő tűzijátékot úszott meg az újonc, Mata gyönyörűen ment el a jobb szélen, a beadásába Jakupovic piszkált bele, a kipattanót pedig Rooney lőtte a gólvonalon hősiesen blokkoló Curtis Daviesbe. A 43. percben ismételten Mata veszélyeztetett, Valencia beadását fejelte kapura, Jakupovic eszén azonban nem tudott túljárni. Ibrahimovic a félidő végén majdnem gólt szerzett, Rooney szabadrúgását elpöckölte a kapus mellett, majd kiszorított szögből sarokkal az oldalhálót találta el. Egyébként lesről indult, de ezt nem fújták be.

A fordulást követően a Hullnak kénszerű okokból azonnal cserélnie kellett, még az első félidőben Snodgrass neki szaladt a kapufának, és eddig bírta folytatni, Maloney állt be a helyére. Ezt leszámítva minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. Hiába a nagy mezőnyfölény, nem tudott nagy helyzetet kialakítani a United, csak egy-egy kósza Rooney és Martial próbálkozást lehet megemlíteni. Egy órányi játék után Ibra nem járt messze, 20 méterről tüzelt mellé. A 74. percben Rooney tévesztett célt, egyre fokozódott a vendégek nyomása. Negyedórával a vége előtt viszont majdnem vezetést szerzett a Hull City, Huddlestone megpattanó lövése kerülte el a kaput. A 79. percben szenzációs védést mutatott be Jakupovic Rashford lövésénél, a hosszú alsó elől piszkálta ki a labdát. Pár perccel később hősies blokkok és blokkokról levágódó Jakupovic védések következtek, de még mindig bírták az elképesztő nyomást. A 88. percben Pogba körülbelül 10 centit tévedhetett egy távoli lövésével, azonban sehogy sem akart összejönni az a vezetőgól. Mhitarjan kísérletét is fogta Jakupovic, nagyon szorította az idő a Unitedet. Meyler majdnem még meg is nyerte a találkozót a hazaiaknak, de fölé lőtt a hosszabbítás perceiben. Aztán a 93. percben jött a dráma, Rooney pazarul ment el a bal szélen, tökéletesen centerezett Rashfordnak, aki közvetlen közelről végül megtörte a jeget. Ezzel a Manchester továbbra is száz százalékos a Chelsea-vel és a városi riválissal egyetemben, akik majd csak holnap játszanak.

https://www.youtube.com/watch?v=VW46auqbx5E

Tereh Balázs