Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatalítás után: új arcok Storck keretében

‘Az éjjel soha nem érhet véget…” szólt egész júniusban, hát most újra belezendíthet a magyar kórus, Bernd Storck kihirdette a feröeriek elleni vb-selejtezőre a magyar válogatott keretét. Új arcokat fedezhetünk fel, hisz páran lemondták a válogatottságot illetve Gera Zoltán sérülés miatt van most távol.

valogatott1-e1462449978694 mlsz.hu(mlsz.hu)

A kapusoknál a válogatottságot lemondó Király Gábor helyére Megyeri Balázs került. Ez várható is volt, miután Storck hétfőn kapusoknál Megyerit és Gulácsit nevezte meg, míg az itthon készülők keretébe Dibusz mellé került be Kovácsik és Nagy Gergely. Dibusz volt az Eb-n ezért ő előnyből startolt.

Védelemből kikerült az Eb-keretből a válogatottságot lemondó Juhász Roland, helyét az Eb-ről az utolsó pillanatban lecsúszó Korcsmár Zsolt és az Újpesten a szezon elején még kispadon induló Kálnoki-Kis Dávid foglalta el az öltözőben.

Középpályára bekerült Bognár István Diósgyőrből, Kalmár Zsolt a Lipcséből, Kovács István a Videotonból, míg kikerült a sérült Gera Zoltán, Lovrencsics Gergő és Pintér Ádám.

A csatároknál az az öt támadó került be a keretbe, aki az Eb-re is kiutazott.

– A folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal játékosokat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro. Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is. Az elmúlt két hét közös munkája a távlati céljainkat erősítette, és meggyőződésem, hogy ez az európai szinten is fiatal csapat – amely egyben pályafutásom legfiatalabb gárdája is – szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait – tájékoztatta döntései hátteréről az mlsz.hu-t Bernd Storck.

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC)

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Nagy Ádám (Bologna)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros),  Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava),  Szalai Ádám (Hoffenheim)

Endrődi Dávid