Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott: Ventura keretet hirdetett!

Keretet hirdetett az olasz labdarúgó-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya, nevezetesen Giampiero Ventura. A rutinos szakember bemutatkozó mérkőzése nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen rögtön az Eb-döntős franciák ellen vívnak felkészülési találkozót. 

6ee5becb7d126aead06739bf7c91e45b

Az Antonio Contét váltó Giampiero Ventura 26 fős keretet hirdetett. A squadra azzurra szeptember 1-én a franciákkal játszanak, majd 4 nappal később jön az első Vb-selejtező az izraeli válogatott ellen. No, de nézzük, hogy kikből is áll össze az olasz nemzeti csapat. 

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Federico Marchetti (Lazio) 

Védők: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Daniele Rugani (Juventus), Mattia De Sciglio, Luca Antonelli, Alessio Romagnoli (AC Milan), Angelo Ogbonna (West Ham)

Középpályások: Daniele De Rossi, Alessandro Florenzi (AS Roma), Giacomo Bonaventura, Riccardo Montolivo (AC Milan), Federico Bernadeschi (Fiorentina), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Lazio), Antonio Candreva (Inter)

Csatárok: Manolo Gabbiadini (Napoli), Graziano Pellé (Shandong Luneng), Ciro Immobile (Lazio), Éder (Inter), Andrea Belotti (Torino), Leonardo Pavoletti (Genoa)

Nos, kezdjük a negatívumokkal. Összességében sokan megérdemlik, hogy ott legyenek, de most is van 1-2 olyan hiányzó, akik rászolgálnának a tagságra. Közéjük tartozik többek között Lorenzo Insigne, Domenico Berardi vagy éppen Stephan El Shaarawy. A kapusokba, a védőkbe és a középpályásokba viszont nem lehet belekötni, azonban a támadó szekcióval lehet vitatkozni, például korábban Ventura becsmérelte Pellét amiatt, hogy Kínába ment, ennek ellenére ott van, illetve mostanság Immobile nem igazán nyújtott kimagasló teljesítményt, míg Gabbiadini alig kap lehetőséget a Napoliban. 

A pozitívumként lehet említeni azt, hogy sok a fiatal játékos a keretben, nevezetesen Donnarumma, Romagnoli, Rugani, Belotti, Bernadeschi, Verratti. Tehát ebből az vonható le, az új kapitány végre lehetőséget ad a tehetségesebb futballisták számára. 

Németh Boldizsár