Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Conte és a Chelsea esélyt sem adott – videóval!

A Chelsea a várakozásoknak megfelelően hozta hazai bajnokiját a Burnley ellen a Premier League 3. fordulójában.

Kép: Sky Sports

Kép: Sky Sports

A londoni kékek torony magas esélyesnek számítottak a Burnley ellen. A játékosok szinte egytől-egyig egészségesek, még nem kezdődött el a szerda-szombat ritmus, a bajnokság elején vagyunk és a Chelsea játszott otthon – miért ne nyertek volna? A kérdésre igazából most sem született cáfolat, hiszen gyakorlatilag egy percig sem volt benne a találkozóban, hogy a vendégek akár csak az egy pontra is esélyesek lennének. Conte együttese nagyon célratörő volt, Hazard korai gólja után pedig csak a gólkülönbség volt kérdőjeles. Az első találatot többek között annak köszönhette a Burnley, hogy elég optimisták voltak a támadás építésekor: feltolták a védelmüket, a labdavesztés után pedig nem volt sansz megállítani a lendületbe kerülő Hazardot. No ilyen hibát többet nem követett el a vendég csapat, amely onnantól megszilárdította a védelmét és visszaállt. A Cheslea a középpályán szenzációs volt: azonnal sikerült labdát szerezniük és nem engedtek ki. Folyamatosan járatták a játékszert.

Többnyire a széleken próbálták meg felbontani ellenfelük védelmét, de a középpályások is rendesen játékban voltak. Taktikailagnagyon egyben vannak a londoniak, akik tökéletes kontroll alatt tartották a találkozót. Rohamaik után még egy kis szusszanás is belefért a részükről,mielőtt növelni tudták a különbséget: a szokásos forgatókönyv csak annyiban változott, hogy a jobb szélen helyezkedő Willian lövését ezúttal nem sikerült egy az egyben blokkolni, plusz a kapus is lekésett. A második félidő innentől már csak formalitásnak tűnt. A kékek épp annyit adtak csak bele, amennyit feltétlenül muszáj volt. A vendégeknek még néhány lehetőségük is akadt, de a Chelsea sosem engedte őket elég közel ahhoz, hogy tényleges veszélyt jelentsenek. Sőt, néha még támadtak is a hazai játékosok, hátha összejön a harmadik találat – ez végül meg is lett. Lezárásképp a 89. percben, a csereként beállt Moses érkezett Pedro beadására, így meglett a harmadik találat. A végeredmény így 3-0, amivel a Chelsea 100%-osan vezeti a bajnokságot.

http://www.dailymotion.com/video/x4qm3lk_goal-den-hazard-chelsea-1-0-burnley-27-08-2016-premier-league_sport

http://www.dailymotion.com/video/x4qm731_willian-goal-hd-chelsea-2-0-burnley-27-08-2016_sport

http://www.dailymotion.com/video/x4qmcel_victor-moses-super-goal-hd-chelsea-2-1-burnley-27-08-2016-hd_sport

Chelsea – Burnley 3-0
G.: Hazard (9.), Willian (41.), Moses (89.)

Ezen a napon nem minden londoni csapat járt sikerrel. A Crystal Palace nem sokkal teljesített gyengébben, mint ellenfele, mégis majdnem ráfáztak. Még a 11. percben került előnybe a vendég Bournemouth, amikor a norvég válogatott King talált be. Innentől a hazaiakon volt a sor, hogy alkossanak valamit. Mindössze 5 perccel az első gól után jött is a nagy lehetőség: büntetőhöz jutott a Palace, Cabaye azonban ezt nem tudta kihasználni, így maradt az 1-0. A folytatásban csak egy kicsivel tudott fölénybe kerülni a hazai csapat – annyira nem, hogy be tudja szorítani ellenfelét. Nem alakult ki különösebben sok helyzet, de a londoniak a kínálkozó lehetőségeikkel sem tudtak élni. Úgy tűnt, hogy egy szűk vereséggel zárják ezt a napot, ám kitartásuk végül kifizetődött: a 94. percben Dann góljával sikerült megmenteniük egy pontot, így kialakult az 1-1-es végeredményt.

Crystal Palace – Bournemouth 1-1
G.: King (11.), Dann (94.)