Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább tart a Chelsea házalása a piacon

Kezd egy kissé komikussá válni, ahogy a Chelsea keresi a megfelelő embert a védelembe. A csapat menedzsere, Antonio Conte jóformán végigházalta a Serie A csapatait a védőkért, de eddig sehol nem engedték be a küszöbön belülre. Ám az itáliai edző makacsabb, mint egy öszvérezred. Még úgy is, hogy nincs is ilyen katonai alakulat, vagy szó. 

conte

Kezdjük az utca elején a dolgokat és járjuk végig Antonioval a házakat. A tréner nem volt rest éppenséggel, amikor a legnagyobb vityillóval kezdte meg látogatásainak sorát. Bár valószínűleg ennél a történetnél ő maga sem hitte volna komolyan, hogy sikerrel járhat.

Szóval nekirugaszkodott és benyomta a csengőt a Juventus székházánál. Illedelmesen beköszönt (bár ugye mindenki tudta ki ő) és rákérdezett arra, hogy nem gondolja-e úgy az idős asszony, hogy eladná-e neki Leonardo Bonucci játékjogát. Bár árat nem tudok konkrétat mondani (de még leírni sem), mert az olasz sajtó és az angol média egymásnak teljesen ellentmondó számokat dobált, azok őket figyelő népnek, de tény, hogy egy akkora határozott nemet kapott Conte, hogy utána többször nem próbálkozott.

A következő ajtó ahova bekopogott az éppenséggel a zebraház szomszédságában volt (a 2015/16-s Serie A tabellát tekintve). Konkrétan a Napoli együtteséhez tett látogatást. A déliek mindenható elnöke, De Laurentiis pedig az ajtóban állva hallgatta Antonio ajánlatait, amit Koulibalyért tett meg. Amennyiben hihetünk az olasz és az angol médiának, akkor ezek az ajánlatok 50 millió euróról indultak. Rossz nyelvek szerint fel is mentek egészen 65 millió euróig. Egészen elképesztő és horribilis összegek ezek és valószínűleg ezért is dőltek be a tárgyalások. Van pénz a londoni kékeknél, de ennyire ők sem pazarlóak.

Mit lehet tenni, tovább kellett haladnia az utcán Conte mesternek. Egészen a Torino háztartásig jutott, ahol újfent védő után kérdezett. Pontosabban Nikola Maksimovic személyéről érdeklődött az olasz szakember. Nikola enne az átigazolási szezonnak egy érdekes személye, hiszen a Torino elengedte a kezét, de eddig egy csapat sem tudta elvinni onnan. Pedig a Napoli is a kérői között van. Mindenesetre a Chelseavel sem tudtak eddig megegyezni. Természetesen itt is a labdarúgó ára az, ami nem fekszek az angoloknak.

Conte sokadik kudarcát élte át már, de nem hagyja el a Serie A utcáját. Marad és tovább próbálkozik. A következő telek a Laziohoz tartozik. Be is kérdez ott is, mégpedig a holland válogatott, De Vrij után. Tudni kell róla, hogy alapvetően a rómaiak legjobb védője. Igaz, a 2015,16-s szezont jóformán teljesen kihagyta térd problémái miatt. Azonban úgy fest a dolog, hogy már rendbe jött. A legnagyobb kérdés ebben az esetben is a játékos ára lehet. Nagyjából 25 millió euróra becsülik a bekk értékét, ám tudjuk mi történik akkor, ha egy angol csapat próbálkozik a leigazolásával. Hirtelen megugrik az ára, sok esetben a kétszeresére. Ám ami fontosabb kérdés. El akarja-e egyáltalán hagyni az olasz fővárost Londonért cserébe avagy sem. Mindenesetre Conte kitartó és próbálkozik.

Borbély Szabolcs