Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona győzelem Bilbaóban – videóval!

Szolid játékkal szolid győzelmet aratott a Barcelona az Athletic Bilbao otthonában, de így is három ponttal a zsebükben térnek haza. A Las Palmas kiütötte a Granadát, az Sporting Gijón pedig nem bírt az Alavesszel. 

640x360_28213541athletic-club-de-bilbao---f.c.-barcelona--020-4

Forrás: laliga.es

Athletic Bilbao – Barcelona: 0-1 (0-1)
Helyszín: Estadio San Mamés, Bilbao Vezette: Mateu Lahoz
Gólszerzők: Rakitic (22.)
Sárga lapok: Umtiti (10.), Busquets (37.), Suarez (37.) Sergi Roberto (59.)  ill. Susaeta (45+1.), Iturraspe (56.), Eraso (62.), Benat (83.), Williams (90.)
Kiállítás: – ill. –

Athletic Bilbao: Iraozoz, De Marcos, Bóveda, Balenziaga, Laporte, Susaeta (Muniain 76.), Eraso (Raul Garcia, 62.), Williams, Iturraspe (Vesga 63.), Benat, Aduriz.  Vezetőedző: Alejandro Valverde

Barcelona: Ter Stegen, Jordi Alba, Sergi Roberto, Umtiti (Mascherano, 72.), Pique, Rakitic, Busquets, Denis Suarez (André Gomes 72.), Messi, Arda Turan (Rafinha 84.), Suarez. Vezetőedző: Luis Enrique

Ahogy várható volt, nagyon jól kezdett a Barcelona, már a 6. percben a hálóba került a labda, de a gól érvénytelen volt les miatt. Ettől függetlenül ügyesen helytálltak a hazaiak is, és Umtiti révén több szabadrúgáshoz is jutott a Bilbao, de egyik sem volt veszélyes, aztán egy elég erős lövést küldött Benat Ter Stegen felé, aki épp jókor állt jó helyen, és habár fejbe találta a labda, végül is védeni tudott. Innentől sokkal jobb lett a Bilbao és sok gondot okoztak a Barcának. Persze őket sem kellett félteni, és a 22. percben Arda Turan beadását Rakitic fejelte a kapuba. A Barca a gól után visszavette az irányítást, amit csak nehezen tudtak megzavarni a hazaiak. Ettől függetlenül nem adta fel a Bilbao és többször is sikerült feltörniük a Barca védelmét és volt, hogy Ter Stegen mentette meg őket. Az utolsó percben Arda még kihagyott egy óriási helyzetet, így a vendégek csak egy gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második félidőt egy-egy szöglettel kezdték  csapatok. A Bilbaónak nem volt veszíteni valója, ezért támadnia kellett, de ebből vajmi kevés látszott meg a játékidő első részében. Az 58. percben a Barca gyönyörű gyorspasszos játékot mutatott be, melynek a végén Luis Suarez kapta meg a labdát, de a lövése nem volt túl jó. A hazaiak elég pontatlanul játszottak, és habár sikerült többször elvenni a labdát Messiéktől, támadásban nagyon gyengék voltak, pedig az első félidőben megmutathatták, hogy képesek erre. A Barca is mintha megelégedett volna az egy gólos előnnyel, mert eléggé leült a mérkőzés, néhány egyéni villanást kivéve. A csendet Raul Garcia helyzete törte meg, amikor a 66. percben lövése épphogy elkerülte a kaput, majd egy perccel később Williams ziccere, amit Ter Stegen védett. A 71. percben azért megmutatta a Barca is, hogy még a pályán van, de a szép támadás végén Messi nagyon rosszul találta el a labdát. Az utolsó tíz percben felébredt a Bilbao és többször is veszélyeztetett. A 85. percben egy szabadrúgásból majdnem jött az egyenlítés, de Benat lövése milliméterekkel kerülte el a kaput. Az utolsó percben Suarez lövését blokkolták még a gólvonalnál, de az az egy gól is elég volt a három ponthoz a katalánoknak.

Videó hamarosan!

Las Palmas – Granada: 5-1  (1-1)
Gólszerzők: El Zhar (23. 69.) Boateng (51.), Momo (72.), Araujo (85.) ill. Boga (45.)

640x360_28191945image

Forrás: laliga.es

Sokkal jobban játszott a kanári-szigeteki csapat az első félidőben és már a 23. percben megszerezték a vezetést. Egy granadai felszabadítás sikerült rosszul, és a középre fejelt labdát El Zhar lőtte a kapuba. A hazaiak továbbra is domináltak, aztán szinte a semmiből jött az egyenlítés. A tizenhatos előterében senki nem vette túl komolyan Bogát, aki egy lapos lövéssel gurította a labdát a hálóba. A második félidő már kicsit kiegyenlítettebb volt, de mégis egy kapushiba folytán a Las Palmas szerezte meg a vezetést. Livaja indult meg szélen, majd tökéletesen középre adta a labdát, amelyre Ochoa kimozdult a kapujából, de Boateng megelőzte és az üres kapuba bólintotta a labdát. A ghánai második gólját szerezte a második meccsén, viszont nem volt szerencsés, mert rögtön utána le kellett cserélni. Habár megvoltak a lehetőségeik a Granadának, a hazaiak egy harmadik gólt is szereztek, és El Zhar duplázott, de itt nem álltak meg, Momo találatával megszerezték a negyediket is, aztán kegyelemdöfésként a 85. percben még Araujo is betalált. Óriási teljesítmény volt ez a Las Palmastól, főleg a Valencia legyőzése után.

Alaves – Sporting Gijón: 0-0  (0-0)
Gólszerzők: – ill.- 

640x360_28191328image

Forrás: laliga.es

Az újonc Alaves igazán jól játszott az egész mérkőzésen, több veszélyes helyzetük is volt, habár a meccs elején még a Sporting Gijón mutatta meg, hogy miért is érdemes tartani tőlük. Már a 8. percben majdnem megszerezték a vezetést, de labda épphogy elkerülte a kaput, majd a 19. percben egy kipattanót próbált értékesíteni Castellano, de Pacheco kapus bravúrral védeni tudta. Ezután indult be igazán az Alaves, először a 23. percben egy fejessel, majd a 37. percben egy távoli lövéssel, majd innentől kezdve végig veszélyeztették a vendégek kapuját. A meccs végére kicsit leült a játék, egyre kevesebbet támadtak a csapatok,így a végére maradt a 0-0-ás döntetlen.

Szigeti Andrea