Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érzelmekkel, gólokkal teli mérkőzésen vesztett a Milan

A Serie A második fordulója egyből két igazi rangadóval kezdődött. Késő délután a Juventus mérkőzött meg a Lazioval (sikeresen), este pedig a Milan lépett pályára a Napoli otthonában. Nézzük hát ők hogyan vették a déli akadályt, avagy a Napoli hogyan mérkőzött meg az északi riválissal.

14054960_1363367340344598_2275544287200883174_n

Napoli – AC Milan 4:2 (0:2)
Helyszín:  Nápoly, Stadio San Paolo Játékvezető: Valeri (olasz)
Gólszerzők: Milik (18.,33.), Callejon (74.) Romagnoli (öngól 94.) ill Niang (51.), Suso (55.)
Sárga lap: Koulibaly (56.), Hysaj (70.), Jorginho (85.), Albiol (87.), Zielinski (90.) ill. Niang (53.), Gomez (61.), Suso (66.), Kucka (75.), Romagnoli (94.)
Piros lap: Kucka (75.), Niang (87.)

Napoli: Reina – Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Hysaj – Hamsik, Jorginho, Allan – Mertens, Milik, Callejon Vezetőedző: M. Sarri

AC Milan: Donnarumma – Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Montolivo, Bonaventura – Suso, Bacca, Niang Vezetőedző: Montella

 Jól kezdték a csapatok a mérkőzést. Főleg a Milan. Egy ideig azt lehetett mondani a csapatról, hogy komolyan felkészültek a Napoliból. Szépen, szervezetten védekeztek és jól álltak bele a passzsávokba. Ezt azonban csak egy ideig lehetett elmondani róluk. A 17. percben Mertens kapott egy labdát a bendégek tizenhatosán belül, majd szépen tekerte el a védője mellett. A lövés a kapufán csattant, ám a kipattanó labda Milik elé került, aki bepofozta azt a hálóba. Ezzel megszerezte a Napoli első gólját a mérkőzésen. Erre ne érkezett válasz az északi város oldaláról. PEdig kellett volna, mert Milik újra bevette Donnarumma kapuját. Ezúttal fejel, egy szögletet követően. A déliek simán, könnyedén vezettek 2:0-ra. A játékot uralta a gárda és nem tűnt úgy, hogy ebből a Milan ki tudna törni.

Pedig megcsinálta. A második játékrészben alig négy perc alatt szerzett két találatot a milánói együttes. Előbb Niang talált be Reina háójba, majd Suso eresztett meg egy pokolian nagy bombát. A hazaiak kissé bealudtak az első 10 percben, de aztán magukra találtak és nagyon beszorították a vendégeket. Ennek eredménye is lett. Mertens újból az ellenfél tizenhatosán belül kapta meg a labdát, ahol újfent eltekerte azt, ám Donnarumma védte a próbálkozást, igaz, balszerencséjére az Callejon elé került aki bepaskolta a bogyót. Ezt követően pedig elszabadultak az indulatok. Csak úgy repkedtek a lapok. Minden színben. Előbb Kucka, majd pedig Niang kapott pirosat. Ám ha ez még nem lett volna elég, az utolsó percekben Insigne lőtte be a labdát a Milan ötöse elé, amire Milik érkezett volna, ám Romagnoli megelőzte. Igaz egészen a kapuig. Öngólt rúgott a fiatal olasz bekk. Ezel végül is beállította a 4:2-s végeredményt. A Napoli küszködve de megnyerte a találkozót.

Borbély Szabolcs