Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsival a soraiban játszott döntetlent a Leipzig! – eredmények, tabella

A Bundesliga 1. fordulójának zárómérkőzésén a Hoffenheim az újonc RB Leipzig csapatát látta vendégül a Rhein-Neckar-Arena gyepén. A találkozó végül 2-2-es döntetlennel zárult. 

1098994_toptease_article_desktop

Hoffenheim – RB Leipzig 2-2 (0-0)
G.: Rupp(55.), Uth(83.) ill. Kaiser(57.), Sabitzer(90.)

Mindössze egy percet kellett várni az első említésre méltó szituációkig. Először Uth próbálta bevenni Gulácsi hálóját, majd utána Rudy a tizenhatos környékéről, de Gulácsi mindkétszer résen volt és egyaránt bravúrral hárított. Nem sokkal később a hazaiak portásának is akadt dolga, aki Sabitzer közeli lövését paskolta ki. A 12. minutumban Kaiser tette próbára Baumannt, a német kapus észen végül ő sem járt túl. A 30. percben a Leipzig végzett el szögletet, mely után Poulsen fejelt kapura, viszont a Hoffenheim hálóőre ezúttal is védett. A félidő hajrájában még Werner előtt adódott lehetőséget, ami nem akadt be, így 0-0-ás döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. 

A fordulást követően a hazai gárda megtörte a gólcsendet, az 55. minutumban Lukas Rupp vette be Gulácsi Péter hálóját. Rá két percre rögtön jött a válasz, Demme beadása után Kaiser egalizált. A 83. percben újra magához ragadta a vezetést a Hoffeinheim, Rudy átadása után Uth talált a kapuba. A 90. minutumban ismét egyenlített a vendég gárda, Schmitz középre adását követően Sabitzer piszkálta be a labdát.

Fordulóösszegzés: 

Az idei Bundesliga szezon első mérkőzése rögtön gólzáporosra sikeredett, hiszen a Bayern München hazai környezetben hatot gurított a Werder Bremennek. A szombati játéknapon 6 találkozó került lebonyolításra. Ezeken javarészt a vendéglátók akarata érvényesült, mivel a Köln, a Dortmund és a Frankfurt is otthon tartotta a 3 pontot. Kakukktojásnak számít az Augusburg és a Hamburg, előbbi a Wolfsburgtól szenvedett vereséget, míg utóbbi döntetlent játszott az Ingolstadttal. E napon játszották le a fordulója rangadóját is, melyen a Mönchengladbach a Leverkusent fogadta. A két együttes rengeteg helyzetet dolgozott ki, az összecsapásán végén a hazaiak örülhettek, hiszen 2-1 arányban felülmúlták a Bayert. Vasárnap két magyar érdekeltségű meccset rendeztek meg. Dárdai Pál Herthája a Freiburgot fogadta, az újonc együttest az utolsó pillanatokban tudták legyűrni. A Gulácsit és Kalmár foglalkoztató RB Leipzig a Hoffeinheimhez látogatott, ahonnan ponttal térhettek haza. Utólag megjegyezve, Kleinheisler és Huszti egyaránt kezdő volt csapatában, utóbbi pedig gólpasszt is adott. 

Az 1. forduló végeredményei:

Bayern München – Werder Bremen 6-0
Borussia Dortmund – Mainz 2-1
Augsburg – Wolfsburg 0-2
Köln – Dramstadt 2-0
Hamburg – Ingolstadt 1-1
Frankfurt – Schalke 1-0
Mönchengladbach – Leverkusen 2-1
Hertha – Freiburg 2-1
Hoffenheim – RB Leipzig 2-2

A tabella állása 1 fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2016. 08. 28. 194751

A góllövőlista élmezőnye 1 fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2016. 08. 28. 194902

A táblázatokat köszönjük az eredmény.com-nak.