Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris elszálltak az Atletico Madrid bajnoki reményei?

Nem csak a Valencia ragadt be a szezonrajton, az Atletico Madrid is hatalmas hátrányt szedett össze két forduló alatt. Noha, vészharangot azért nem kell kongatni, de a következő körben már csak a győzelem az elfogadható, amennyiben a bajnoki arany cél és realitás Diego Simeone csapata számára. 

Teljes képernyő rögzítése 2016.08.28. 102735

Az első forduló nagy meglepetése volt az Aleves elleni 1-1-es döntetlen, illetve az, hogy a Valencia hálójába egy négyest rámoltak. Az egyik újonc után a másikkal sem bírt az Atletico Madrid, a Leganes otthonában is csupán egy gól nélküli döntetlenre futotta, ami luxus a spanyol pontvadászatban. Ráadásul a városi rivális Real Madrid két győzelemmel nyitott, erre pedig az FC Barcelonának is megvan az esélye, ha vasárnap este legyőzik a Bilbaót. A Leganes ellenében fölényes labdabirtoklásról beszélhettünk, ám a tíz lövési kísérlet borzasztóan kevés, ahogyan a három kaput találó labda is. Úgy fest, hogy amit tavaly 1-0-val sikerült behúzni, az most egyelőre nem ül a matracosok számára. Ráadásul a folytatás igen nehéz lesz, a Celta Vigo otthonában az utóbbi években az egyik legnehezebb dolog volt pontokat szerezni. Mindenesetre a bajnoki szünet, a válogatott miatt most jól jön Diego Simeone számára.

Leganes – Atletico Madrid 0-0

Ami pedig a statisztikákat illeti, megnéztük, hogy az elmúlt öt esztendőben hány botlás fért bele a spanyol bajnok számára. A számok önmagukért beszélnek, innentől nagyon tiszta és győzelem dús szezon kellene az Atletico Madridtól, s nem mellesleg a két legnagyobb rivális elleni győztes rangadók.

2015/2016: bajnok az FC Barcelona – 4 döntetlen és 5 vereség
2014/2015: bajnok az FC Barcelona – 4 döntetlen és 4 vereség
2013/2014: bajnok az Atletico Madrid – 6 döntetlen és 4 vereség
2012/2013: bajnok az FC Barcelona – 4 döntetlen és 2 vereség
2011/2012: bajnok a Real Madrid – 4 döntetlen és 2 vereség