Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Valencia vereség – videóval

Rémálomszerűen kezdődik a 2016/17-es szezon a Valencia számára, a papíron jó erőkből álló csapat, melyet a Bajnokok Ligája indulásért érő helyek valamelyikére várnak teljesen beragadt Pako Ayestarán irányítása alatt. A Las Palmas elleni fiaskó után az Eibar is elvitte a három pontot, a helyzeten pedig az ellenfelek nívója is ront, hiszen nem nagy csapatok ellenében kezdődött így az új szezon.

fsa

Osasuna – Real Sociedad 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Juanmi (45+2.), U. Garcia (81.-öngól)

Egy végig nyitott mérkőzésen kevesebb helyzetéből jobb helyzetkihasználással élve nyert a Sociedad az újonc Osasuna ellenében. Az első találat lélektanilag roppant rosszkor jött hazai szempontból az első játékrész ráadásában. A három pont sorsa pedig a hajrára fordulva egy öngóllal dőlt el.  A Sociedad ezzel javított a Real Madrid elleni sima vereséget követően, míg az újonc továbbra is nyeretlen, a Malaga ellenében megszerzett egy ponttal várja a következő Real Madrid elleni meccset.

Eibar – Valncia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Leon (62.) ill.

Már az hatalmas meglepetés volt, hogy a Las Palmas négyet gurított az első fordulóban a Valencia otthonában, szombaton este pedig jött az újabb hidegzuhany az első körben a Deportivo otthonában vereséget szenvedő Eibar ellen. Noha labdabirtoklásban jobb volt a vendég csapat, helyzetek és kísérletek tekintetében már nem. A mérkőzés egyetlen gólját Pedro Leon szerezte, a 29 éves középpályás a 62. percben büntetőt vétett, ám a kipattanóból javítani tudott. A Valencia így sereghajtó, s csupán az Athletic Bilbao kerülhet mögé, ha vasárnap az FC Barcelona több mint két góllal veri őket. Pako Ayestarán a 2015/16-os szezon hajrájában márciusban vette át a csapatot, mérlege pedig mindösszesen 30 százalékos eddig 10 meccsen 3 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség.