Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott Paksról és az olasz háromban folytatja a csatár

Nem sokat volt a Paks futballistája, de ez őt nem is annyira érdekli. Most a Serie B-be szerződött Bajner Bálint.

Bajner

Ugyan még nem tekinthető hivatalosnak a transzfer, azonban a Modena már bejelentette, az olasz szövetség pedig véglegesítette Bajner Bálint átigazolását. A 25 esztendős csatár néhány órán belül véglegesen is az olasz együtteshez kerülhet.

Újdonsült klubja legutóbb a 21. helyen végzett a Serie B-ben, így kiesett. Jelenleg a Lega Pro-ban, az olasz harmadik ligában vitézkedő sárga-kékek a 10. pozíciót foglalják el.

Bajner bár Szombathelyen született, Sopronban nevelkedett, itt is mutatkozott be az élvonalban, hogy aztán megforduljon a Liberty Oradea együttesében. A román csapattól előbb a West Ham United, majd a Honvéd vegye kölcsön. A kispestiek 2010-ben végleg megvásárolták játékjogát, ám mindössze tizenkét alkalommal jutott szóhoz a piros-feketéknél, ahonnan az olasz Sulmona következzen. Az itáliai kitérő után jött a Borussia Dortmund, de az első csapatban mindössze egyetlen meccsen lépett pályára, a tartalékok között ellenben 52 bajnoki jutott Bajnernek. Németország után aztán ismét Angliába szerződött, az Ipswich Town és a Notts County összesen 24 meccsen küldte pályára. 2015-ben hazatért, és a Paks igazolta le, amelyben mindössze 14 meccs jutott a támadónak, igaz egyetlen találkozót sem játszott végig, valamint mindössze háromszor jutott kezdőként szóhoz, s egyetlen góllal tudta segíteni a tolnaiakat. Az előző évad utolsó négy fordulójában, valamint a jelenlegi szezon első hét meccsén sem kapott bizalmat Csertői Auréltól. Most ismét Olaszország következik. Vajon sikerül-e végre kilépnie Bajnernek az örök ígéret státuszból, vagy világvándorrá avanzsál?

Gavalovits Sándor