Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb-selejtező: Az olimpiai bajnok ellen zárunk

Utolsó kvalifikációs mérkőzését játssza női válogatottunk Gyirmóton. Az ellenfél a friss olimpiai bajnok Németország, amely közel sem teljes kerettel érkezik.

gerung

Nyugodtan, jó hangulatban készült a magyar válogatott a keddi, Gyirmóton megrendezendő selejtezőre. Markó Edina együttese kénytelen nélkülözni a sérüléssel bajlódó Hummel-Smuczer Angélát, Sipos Lillát, Kaján Zsanettet, Zágor Bernadettet, az elmúlt napokban megsérülő Vidovenyecz Annát, és Tóth Alexandrát. Utóbbiak helyére Dénes Dorottya, és Balogh Henrietta kapott meghívót. Eltiltás miatt Mosdóczi Evelin sem léphet pályára kedd délután.

A németek az Olimpia után már nem Silvia Neiddel, hanem a szintén korábbi kiváló játékos, Steffi Jones-szal a kispadon érkeznek. Ugyan Rióban megnyerték az ötkarikás játékokat a németek, ám abból az együttesből többen nem lépnek pályára. Mint korábban beszámoltunk róla, Melanie Behringer, Annike Krahn, Saskia Bartusiak is visszavonult a nemzeti csapattól az Olimpia után. Majd sorra jöttek a hírek, kik maradtak ki abból az együttesből, amely azonban így is bivalyerős lesz. Nincs a keretben Marozsán Dzsenifer, aki azonban ott lesz Gyirmóton. Mellette több sztár is pihenőt kapott Jones-tól, így Alexandra Popp, Melanie Leupolz, Pauline Bremer, Simone Laudehr, Sara Däbritz sem játszik. Ellenben olyan fiatalok, akik korábban már bizonyítottak az utánpótlás válogatottakban, lehetőséget kapnak.

steffiejones

A németek pénteken Oroszországgal játszottak, és egy sima, négy nullás sikerrel végleg eldöntötték a csoportelsőség kérdését. A mieink számára sem kicsi a tét, hiszen, amennyiben a horvátok nem nyernek Oroszországban, úgy a magyar válogatott harmadik helyen végez csoportjában.

„Négy edzésen vagyunk túl, a tervezett kezdőcsapatból szerencsére mindenki bevethető állapotban van. Jól dolgoztak a lányok az elmúlt napokban, mindenki nagyon motiváltan várja a mérkőzést. Igyekeztünk közös programokkal oldani a várakozást, nehogy túlmotivált legyen a csapat, bízom benne, hogy a jó hangulat kitart a mérkőzésig. Alaposan kielemeztük a németek múlt pénteki, oroszok elleni selejtezőjét, amelyen azt kaptuk, amit vártunk. Keddi ellenfelünk agresszíven, a védekezését feltolva futballozott, és már az első félidő első felében eldöntötte a mérkőzést. Fontos, hogy a találkozó elején kontrollálni tudjuk a meccset, mert ha ebben a periódusban meg tudnánk nehezíteni a vendégek dolgát, abból erőt meríthetünk a folytatásra is. A legkevésbé sem tét nélküli számunkra a meccs, éppen ellenkezőleg: roppant fontos a keddi erőpróba – beszélt várakozásairól Markó Edina. – Néhány jelenlegi klasszis helyére a jövő világsztárjai kerültek a német válogatottba, tévedés lenne abból kiindulni, hogy kulcsemberek hiányoznak az ellenfél keretéből, ezért gyengébb lenne a csapatuk, mint az előző időszakban. Ez bebizonyosodott az oroszok elleni mérkőzésen is. Nekünk a saját játékunkra kell figyelnünk, szervezetten kell futballoznunk, sokat futva, egymást kisegítve kell játszanunk, és erre építve megpróbálni kontrákkal megbontani az ellenfél védelmét. A németek az eddigi hét mérkőzésükön nem kaptak egyetlen gólt sem, szeretnénk, ha ellenünk megtörne a szép sorozatuk.”

gerung2

Az oroszok ellen első gólját szerző Kathrin Hendrich szervezett játékot vár a magyarok ellen. „Szeretnénk ugyanolyan koncentráltan pályára lépni, mint az oroszok ellen, valamint tanulni azokból a hibákból, amelyeket Himkiben a második félidőben elkövettünk. A terv, hogy szűken védekezzünk, ne kapjunk gólt, járassuk a labdát, sokat mozogjunk és természetesen, hogy gólokat szerezzünk.” – vázolta terveiket a fiatal német támadó.

Magyarország – Németország – tv.: M4 Sport
Gyirmót, 16.00, vezeti: Lina Lehtovaara (finn)

A várható kezdők:
Magyarország: Szőcs – Pinczi, Tálosi, Tóth G., Szabó V. – Fenyvesi, Rácz Zs. – Jakabfi, Szarvas, Csiszár – Vágó

Németország: Schult – Kemme, Maier, Peter, Henning – Klasen, Gößling, Blässe – Huth, Mittag, Hendrich

A csoport állása:

euro2017-qual

Gavalovits Sándor