Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: Megvan a lebonyolítás

Az UEFA közölte, hogy melyik stadionban milyen és mennyi meccset fognak játszani a 2020-as Európa-bajnokságon, amelyik az első lesz, amit szétszórnak a kontinensen, többek között Magyarországon is.

euro-2020-varosok

A torna mottója a kontinensen belüli egység lesz, és mivel 13 város fog otthont adni az eseménynek különböző országokból, senki sem fogja automatikusan kvalifikálni magát. Ide is a legjobb 24 csapat jut ki, a selejtezőcsoportok első két helyezettje, valamint a jövőben életbe lépő UEFA Nemzetek Ligája 4 play-off győztese.

A helyszínek:

Három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő: Puskás Ferenc Stadion (Budapest, Magyarország), Parken (Koppenhága, Dánia), Hampden Park (Glasgow, Skócia), Dublin Arena (Dublin, Írország), Arena Nationala (Bukarest, Románia), Eurostadium (Brüsszel, Belgium), Estadio San Mamés (Bilbao, Spanyolország), Amsterdam Arena (Amszterdam, Hollandia)

Három csoportmeccs és egy negyeddöntő: Olimpija Stadionu (Baku, Azerbajdzsán), Allianz Arena (München, Németország), Stadio Olimpico (Róma, Olaszország), Szentpétervár Stadion (Szentpétervár, Oroszország)

Elődöntők és döntő: Wembley Stadium (London, Anglia)

Tereh Balázs