Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Gól nélküli döntetlen született a forduló rangadóján

Nem bírt egymással a Fiorentina és a Milan a Serie A 6. fordulójának slágermeccsén, talán a Viola egy picit többet tett a győzelemért – Ilicic még büntetőt is hibázott – de a Milan is nyugodtan nyerhetett volna. A döntetlen összességében igazságosnak mondható. 

fiorentina-milan

Fiorentina – Milan: 0-0
Helyszín: Stadio Artemio Franchi, Firenze
Gólszerzők: –
Sárga: Rodriguez (3.), Milic (90+1.) ill. Calabria (22.), Montolivo (45.), Locatelli (80.), Antonelli (90+5.)
Piros:

Fiorentina: Tatarusanu – Tomovic, Rodriguez (Vecino 59.), Salcedo – Bernardeschi, Badelj (Tello 73.), Sánchez, Milic – Valero, Ilicic (Babacar 82.) – Kalinic – Vezetőedző: Paulo Sousa

Milan: Donnarumma – Calabria, Romagnoli, Paletta, De Sciglio – Bonaventura (Antonelli 79.), Montolivo, Kucka – Suso, Bacca (Adriano 87.), Niang (Locatelli 67.) – Vezetőedző: Vincenzo Montella

A Fiorentina kezdte jobban a meccset, Bernardeschi és Ilicic is próbálkozott távolról, de egyikük sem talált kaput. A 18. percben Niang hagyott ki óriási helyzetet, a lövése lepattant a védőről, így már előnyösebb helyzetből tüzelhetett, azonban csúnyán fölé lőtt. A 22. percben tizenegyest kapott a Fiorentina, egy remek támadás végén kialakult egy kisebb kavarodás a tizenhatoson belül, ahol Valerót rántotta le Calabria. Kicsit könnyű síppal befújt büntető volt (igaz, korábban egy jogos tizenegyes elmaradt), a sors viszont kegyes volt a Milanhoz, ugyanis Ilicic a kapufára vágta a labdát. Ezt követően nem volt túl sok helyzet, bár a mérkőzésre nem süthettük rá, hogy unalmas, a 40. percben Ilicic tekerése suhant el a kapu mellett.

A szünet után két nagyon veszélyes Milan támadás is végigfutott, bár egyik végén sem jutottak el kapura lövésig. A túloldalon viszont Kalinic igen az 55. percben, Donnarummának észnél kellett lennie a kísérletnél. 3 perccel később Tatarusanut is tesztelték, Montolivo bombázott távolról. A 63. percben elképesztő ziccert hibázott a Milan, Suso labdát szerzett, letette Bonaventurának, aki egy gyönyörű csellel elküldte a védőjét, és visszakészített Susónak, a spanyol pedig belsővel nem tudta ellőni az önfeláldozóan bevetődő védők mellett, a gólvonal elől kivágták a labdát. Donnarummára is szükség volt nem sokkal később, Valero lövésénél kellett nagyot nyújtóznia. Bernardeschi is megpróbálta jó 30-ról, Donnarumma azonban ezúttal is magabiztosan hárított. A 83. percben Carlos Sánchez majdnem összehozott egy gólt a vendégeknek, elvétett egy beadást, így Bacca félollóból tüzelhetett, a lilák szerencséjére csak kapu mellé. A mérkőzés legvégén Luiz Adriano lépett ki, akit Tomovic felrúgott utolsó emberként, de a bíró nem ítélt semmit a Milan játékosok haragjára, pedig nagyon veszélyes helyről járhatott volna szabadrúgás.

Tereh Balázs