Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Conte kirakhatja két alapember szűrét

A goal.com a Chelsea nemrégiben kinevezett vezetőedzőjének elégedetlenségéről ír. A lap állítja, hogy információi vannak arról, hogy Antonio Conte nincsen megelégedve két védőjével, a télen pedig ennek megfelelően változások fognak törtnénni. Amennyiben ez igaz, már most elkezdhet új klubot keresni Branislav Ivanovic és Gary Cahill.

chelseaBalról a jelen, jobbról a jövő látható a pletykák szerint

Hétvégén zsinórban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen a Chelsea, mely a Swansea elleni 2-2-es döntetlent két vesztes rangadóval koronázta meg. Egy hete a Liverpool bizonyult jobbnak 2-1-re, míg a hétvégén az Arsenal 3-0-ás kiütést mutatott be Antoni Conte csapatával szemben. A londoni kékek így hat fordulót követően 10 ponttal csupán a 8. helyen állnak a Premier League-ben, hátrányuk pedig már most 8 pontos Pep Guardiola együttesével a Mancheyter City-vel szemben. A hat mérkőzésen kapott 9 gól önmagáért beszél, valami a hátsó alakzatban nem stimmel.

A rossz rajtnak úgy fest, hogy áldozatai is vannak, az új trénernél nem vágódott be a 32 éves szerb és a 30 esztendős angol válogatott védő, akiknek már az utódjáról cikkeznek. A Burnley labdarúgója Michael Keane és a Middlesbrough védője Ben Gibson lehet a kiszemelt. Két egyaránt 23 éves angol labdarúgóról beszélünk.

Branislav Ivanovic igen régóta szolgálja a londoni kékeket, 2008-ban tette át székhelyét Moszkvából, s azóta 368 tétmeccsen lépett pályára, s védő létére 33 gólt és 33 gólpasszt jegyez. Piaci értéke még mindig 10 millió euróra rúg, ám szerződése jövő nyáron lejár, így télen kaphat érte utoljára pénzt a Chelsea. A másik védő Gary Cahill 2012-ben érkezett a Bolton Wandererstől, 8,4 milliót fizettek akkor érte, piaci értéke pedig jelenleg 16 millió eurón áll. Eddig 203 tétmeccsen öltötte magára a klub mezét. 18 gól és 6 gólpassz ékesíti statisztikáit. Esetében könnyebben járhat el a Chelsea, az irányítás a kezükben van a 2019 nyaráig szóló kontraktus miatt.