Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gólzáporos meccsen nyert a Napoli, a Besiktas nem bírt a Dinamo Kijevvel – videóval!

A Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján játszottak egymással a B csoport csapatai. A Napoli hét perc alatt három gólt lőtt a Benficának, akiknek már csak a szépítésre volt erejük, míg a Besiktas hiába vezetett, a második félidőben feljavuló Dinamo Kijev egyenlíteni tudott. 

2409199_w1

Forrás: UEFA.com

Napoli – Benfica: 4-2 (1-0)
Gólszerzők: Hamsik (20.), Mertens (51, 58.), Milik (54. – büntetőből) ill. Guedes (71.), Salvio (87.)
Sárga lapok: Lissandro (50.), Julio Cesar (53.), Carillo (65.), Fejsa (77.)
Kiállítás: -ill.-

Rögtön egy Napoli helyzettel indult a mérkőzés, és az első percekben is az olaszok uralták a meccset. A 7. perben azonban a portugáloknak volt óriási helyzete, amikor Reinaról kipattant egy lövés, amire Mitroglou csapott le, de a védők végül menteni tudtak. A 11. percben Raul Albiolt kellett lecserélni a nápolyiaknak, akinek helyére Maksimovic érkezett. A 19. percben Mertens adott szinte tökéletes beadást Hamsiknak, de Grimaldo pont jókor mentett szögletre. Ghoulam végezte el a sarokrúgást, ami a teljesen üresen álló Hamsik fejére érkezett, aki bebólintotta a kapuba a labdát. A gól után a Benfica labdatartással próbált támadásokat építeni, de nem jutottak el a ziccerekig, és ha labdába ért a Napoli, ők voltak a veszélyesebbek.

A második félidőre fel kellett javulni a Benficának, ha egyenlíteni akartak, de a Napoli továbbra is biztosan vezette a mérkőzést. A 49. percben Lindelof egy távoli lövéssel próbálkozott, de labdája bőven a kapu felett szállt el. Az 51. percben a tizenhatosról kapott szabadrúgást a Napoli, amit Mertens vállalta, majd gyönyörűen a bal felsőbe kanyarított és megszerezte a Napoli második gólját. De itt nem ért véget a Benfica szerencsétlensége, mivel az 54. percben Callejon lőtte volna kapura a labdát, de Julio Cesar elgáncsolta, és büntetőt kaptak az olaszok. Milik állt a labda mögé és magabiztosan belőtte a kapus mellett. Aztán jött a kegyelemdöfés, amikor Julio Cesar elvétette a labdát, Mertens pedig ezt kihasználva megszerezte a második gólját a meccsen. Aztán a 71. percben jött a szépítés. Jorginho rosszul passzolt Maksimovic felé, akitől Goncalo Guedes könnyen el tudta venni a labdát, így egyedül indulhatott a kapu felé, majd éles szögből belőtte Pepe Reina mellett a kapuba. Az utolsó percekben már a Benfica akarata érvényesült és meg is szerezték a második találatukat. Andre Almeida ívelt kiváló labdát Eduardo Salvio elé, aki ezután könnyedén lőtt a kapuba. Hiába volt 4 perc a hosszabbítás, ekkora előnyt már nem tudtak ledolgozni a portugálok, így maradt a 4-2-es végeredmény.

Besiktas – Dinamo Kijev: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Queresma (29.) ill. Tsygankov (66.)
Sárga lapok: Correia (40.), Arslan (54.) ill. Korzun (27.), Garmash (65.), Vida (70.)
Kiállítás: -ill.-


2409193_w1

Forrás: UEFA.com

Sokkal jobban kezdte a török csapat a meccset. Sokat tartották a labdát, és az első félidőben csak nekik voltak helyzeteik, az ukránok egyszer sem lőttek kapura. Leginkább Queresma szervezte a játékot, de passzait sokáig nem tudták a társai gólra váltani. Aztán a 29. percben végül a portugál lőtte be a vezető találatot. Szabadrúgáshoz jutott a Besiktas, amit Queresma vállalt el körülbelül 18 méterrel a kaputól, majd a labdát a jobb felső sarokba csavarta. Egyértelműen jobb volt a Besiktas, esélyt sem adva a Kijevnek.

A második félidőben kiegyenlítődött a labdabirtoklás, az ukránok már a támadásokban is jobbak voltak, de semmilyen veszélyt nem jelentettek a Besiktas kapujára egy ideig, igaz a törökök sem ostromolták az ukrán kapus portáját. Aztán a semmiből jött az egyenlítés a 66. percben. Rybalka ívelte be a labdát a kapu előterébe és Viktor Tsygankov a kapu bal oldalába lőtte a labdát. A Dinamo feljavult, már a törököknek kellett védekezniük. Azonban az eredmény már nem változott a gól után, így 1-1-es döntetlennel zárták a mérkőzést.

A tabella állása a B csoportban:

cats

Szigeti Andrea