Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szögre akasztja a stoplist az argentin

Játszott a Juventusban és a Manchester Cityben is, de úgy döntött, hogy elég volt neki a stoplis viseléséből, és idén decemberben befejezi a pályafutását.

0920430001427803748_filepicker

A 32 éves Carlos Tevez visszatért szülőhazájába, Argentínába, ahol ismét a Boca Juniors szolgálatába állt. Azzal nem számolt, hogy itt nagy nyomás fog nehezedni a vállára. A stresszes időszakot az váltotta ki, hogy bár bizonyítani akart, de ezt számos sérülés gátolta meg számára az idény során.

Tevez erősen gondolkodik azon, hogy az év végén szögre akassza a stoplist. Elmondta, hogy nem tudja, hogy a sérülések és a nyomás hatására kacérkodott a nyugdíj gondolatával. Ha elszánja magát, akkor már a jövő év elején nem láthatjuk őt kifutni a zöld gyepre.

Teveznek az európai karrier hozta meg az igazi áttörést. A Manchester Uniteddel kétszer nyert Premier League-t, továbbá magasba emelhette a 2007-2008-as Bajnokok Ligája serleget is. Jó év volt ez a Vörös Örödögk számára, mivel ekkor a Klub világbajnokságon is diadalmaskodtak.

Ezt követően a városi riválissal, a Manchester Cityvel is folytatta a sikersorozatot. 2010-2011-es szezonban az FA-Kupát kaparintott meg a csapat, majd rá egy évvel bajnokságot is nyertek.

Végül a Zebráknál sem maradtak el a serlegek. Tevezzel a csapatban kétszer nyertek bajnokságot és egyszer olasz kupát.

Visszamehetett volna még Európába játszani, azonban úgy tűnik a hazájában történtek nagyon rányomták a bélyeget a folytatásra. Mivel elmondta, hogy, ha Olaszországban vesztettek, akkor az élet ment tovább, de ha ugyanez Argentínában nem történhet meg. Itt a kudarcot má- sképp kezelik a szurkolók, és ez a játékosok lelkivilágára is rányomja a bélyeget.

kép: blog-blogmediainc.netdna-ssl.com

Nagy Gábor