Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Univerzális védő Guardiola figyelmébe!

Pep Guardiola a pletykák szerint az egyik rivális gyöngyszemét nézte ki magának – a jelenleg Németországban pallérozódó játékos még nem döntött a jövőjével kapcsolatban.

Kép: Fox Sports

Kép: Fox Sports

A mai fociban már mindenkinek jól kell bánnia a labdával. Még a kapusok is (többnyire) magabiztosan passzolgatnak hátul, ahogy a középhátvédeknek sem elég, ha magabiztosan eltesznek láb alól mindenkit a tizenhatos környékén. Ma az elitfociban már alapkövetelmény, hogy mindenki tudja olvasni a játékot – ezen felül pedig plusz előny, ha az előre játékhoz is ért a játékos. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe véve merült fel Andreas Christensen neve, mint Pep Guardiola esetleges új kiszemeltje.

A fiatal középső védő a Chelsea neveltje, ám most tölti második évét kölcsönben a Borussia Mönchengladbach együttesében. Christensen annak idején a francia Kurt Zoumával egy időben próbálta meg kiharcolni helyét a kezdőcsapatban – ez kollégájának sikerült, neki nem. A több játéklehetőség reményében inkább elvitték Németországba, ahol pedig köszöni szépen, töretlenül fejlődik. Szerzett tapasztalatokat a BL-ben is, sínen van a karrierje.

Nem is csoda, hogy felkeltette a City menedzserének érdeklődését. Guardiola csapataiban különösen fontos, hogy valaki intelligens legyen és lássa, mi zajlik a pályán. Stones is az ilyen játékosok közé tartozik, Christensen pedig abszolút illik a képbe – nem lenne meglepő, ha a nyáron Manchester kékebbik feléből hívnák. Angol sajtóhírek szerint a Gladbachban több olyan ember is van, akit vinne a City (Dahoud, Thorgan Hazard), de azt is megerősítették, hogy Guardiola Christensen iránt is érdeklődik.

Kérdés persze, hogy a védővel mik a tervei a Chelsea-nek, hiszen 2020-ig köti oda szerződés a dánt. Lehetett olyanokról olvasni, hogy a kékek annak idején még John Terry utódját látták benne, ám azt nem tudni, hogy most miként vélekednek vele kapcsolatban. A Bildnek nyilatkozva Christensen csak annyit mondott, hogy nyárig igyekszik eldönteni, mi legyen. Várhatóan a szezon végén visszatér majd Londonba, de ez nem jelenti törvényszerűen azt, hogy marad is ott. Az is tény persze, hogy egyik klubnál sem lenne bérelt helye a kezdőben.

Íme egy kis válogatás az ő munkásságával kapcsolatban. Ahogy a The Analysts Eye-nevű Twitter-oldal kifejti, van érzéke a támadásokhoz.

https://twitter.com/TheAnalysisVids/status/779051001990909952