Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gólzápor, 28 találat! – Íme az összes szerdai eredmény

Kedden és szerdán is négy-négy csoportban zajlottak a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. Előbbi 19 gólt hozott, míg tegnap egészen elképesztő gólzápor szakadt le az égből, 8 meccsen 28 találatot láthattunk, mely 3,5-ös mérkőzésenkénti átlagot eredményez. Emellett meglepetésből sem volt hiány, nézzük az eredményeket és azt, hogy miként alakulnak a csoportok.

walcott-carrasco-sterling-champions-league

A-csoport:
Ludogorets – PSG 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Natanael (16.) ill. Matuidi (41.), Cavani (55., 60.)

Arsenal – Basel 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Walcott (7., 26.) ill.

Egymás elleni döntetlent követően a PSG és az Arsenal is hozta a kötelezőt, előbbi színeiben Theo Walcott, míg utóbbiban Cavani villogott és egyaránt duplázott. Két forduló után úgy fest a csoport, ahogyan azt a sorsolás pillanatában elképzelhettük.

B-csoport:
Napoli – Benfica 4-2 (1-0)
Gólszerzők: Hamsik (20.), Mertens (51, 58.), Milik (54. – büntetőből) ill. Guedes (71.), Salvio (87.)

Besiktas – Dinamo Kijev 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Queresma (29.) ill. Tsygankov (66.)

Hogy mi lesz a Napoli mögött? Ezt a kérdést lehet feltenni jelenleg, az olasz együttes ugyanis kijevi győzelme után a Benfica hálóját tömte meg, s csak a végén engedett ki a csapat a 4-0-ás előny tudatában. A Besiktas veretlen, nagy harc lehet a második pozícióért. Persze még sok van hátra, de a Napoli a riválisok döntetleneivel egészen szép előnyt épített ki.

C-csoport:
Celtic – Manchester City 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Dembelé (3., 47.), Sterling (20.-öngól) ill. Fernandinho (12.), Sterling (28.), Nolito (55.)

Mönchengladbach – FC Barcelona 1-2 (1-0)
Gólszerzők: T. Hazard (34.) ill. Turan (65.), Pique (74.)

Megszorongatták az FC Barcelonát, a Mönchengladbach egészen a 65. percig vezetett, ám a katalánok fordítani tudtak, s ezzel hibátlanul vezetik a csoportot két kör után. A Pep Guardiola vezette City szezonbéli hibátlan mutatóját hagyta a Celtic otthonába, egy hat gólos meccsen. Apropó Celtic, a skót csapat két meccsen 10 kapott gólnál tart.

D-csoport:
Atlético Madrid – Bayern München 1-0 (1-0)
Gólszerző: Carrasco (35.) ill.

Rosztov – PSV 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Poloz (8, 37.) ill. Propper (14.), L. de Jong (45+2.)

Csakúgy mint a City a Carlo Ancelotti vezette Bayern München is hibátlan volt minden sorozatot, a szezon egészét figyelembe véve. Ez azonban ténylegesen már csak múltidő, ugyanis az Atletico Madrid otthon tudta tartani a három pontot, s ezzel hibátlanul vezeti a csoportot. A kvartett másik meccsén mindkét csapat pontot szerzett.

Íme a csoportok állása

bl-tabble

A góllövőlista élmezőnye

bl-gollovolista