Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kikapott a Sassuolo, nyert a Bilbao, mindenki ugyanannyi ponttal áll!

Csütörtökön folytatódtak az európia kupaküzdelmek. Bár már nem a Bajnokok Ligája keretein belül, hanem az Európa Liga neve alatt csaptak össze a csapatok. Az F csoportban a Genk csapata fogadta otthon az olasz Sassuolot, míg a Bilbao a Rapid Wiennel mérte össze az erejét. 

genk_sassuolo

Genk  – Sassuolo 3:1 (2:0)
Gólszerzők: Karelis (8.), Bailey (25.), Susic (61.) ill. Politano (65.)

Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy azt az olaszok elképzelték. Még nem telt el tíz perc, máris vezetést szerzett a hazai gárda. Sőt, az első félidő nem úgy alakult, ahogy Berardiék elképzelték. Igaz, az említett labdarúgó nem volt a pályán. A Genk teljesen lefocizta a Sassuolot a pálya minden részén és a játék minden területén. Annyira jól sikerült nekik, hogy a délidő derekán már 2:0-ra vezetett a belga együttes. Bailey volt eredményes. A Sassuolo játékosoknak csak néhány jó labdaérintés jutott.

Bár a második félidőben kicsit jobban játszottak. Meg is lett az eredménye, hiszen Politano révén szépítettek. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy az időtájt, már három góllal húzott el tőlük a Genk. Ugyanis a 61. percnem Susic talált be. Nem sikerült jól az olaszoknak ez a kis kiruccanás belga földre, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően még mindig továbbjutó helyen állnak.

Athletic Bilbao – Rapid Wien 1:0 (0:0)
Gólszerzők: Benat (59.)

Jóval nehezebb mérkőzésen van túl a Bilbao, mint azt ők elsőre gondolták. A jóval szerényebb képességű Rapid Wien jól szervezett védekezésének és megannyi szerencsének köszönhetően egészen sokáig tudta tartani magát spanyol ellenfelével szemben. Ám amit megúsztak az első félidőben, azt a másodikban már nem tudták. Egy előre ívelt labdát nem tudtak tisztázni a védők így az, az érkező Benat elő került, aki pokoli erővel vágta a játékszert a léc alá. Nagyszerű találat volt. Ezzel a győzelemmel valamicskét javított a teljesítményét a Bilbao, miután az első fordulóban kikapott a Sassuolo otthonában.

Az F. csoport állása két forduló után: 

f

A tabellát köszönjük az eredmenyek.com-nak

BSZ