Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kiütötte holland ellenfelét a Zenit

Hektikus mérkőzést nyert meg a Mainz otthonától igen távol, míg az Anderlecht belga-francia párharcot abszolvált győzelemmel. A Zenit sokkalta a holland bajnokságban jól szereplő AZ Alkmaar szurkolóit, az ír Dundalk pedig újabb meglepetéseredménnyel rukkolt elő. Nézzük mi történt az Európa-liga C és D-csoportjában, s hogyan alakulnak a kvartettek. 

14542447_1177105835682685_8243594505416930630_o

C-csoport:
Qabala – Mainz 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Gurbanov (57.-büntető), Zenjov (62.) ill. Muto (41.), Cordoba (68.), Oztunali (78.)

Egészen hektikus mérkőzést sikerült győzelemmel abszolválnia a német Mainz csapatának. A képletben nehézséget jelentett a rengeteg utazás, persze erre nem illik fogni semmit. Az első játékrész végén vendég vezetést konstatálhattunk, ám a második felvonásban egy rövidzárlat két hazai gólt eredményezett, ezáltal pedig meleg volt a pite. Schmidt a vendégek trénere zseniálisat cserélt, a kolumbiai Cordoba eslő labdaérintése gólt eredményezett. A mérkőzést egy vendég találat zárta, így a Qabala maradt pont nélkül, míg a Mainz őrzi veretlenségét.

St. Etienne – Anderlecht 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Tielemans (61.-büntető)

Kemény küzdelem, gyürkőző és masszívan védekező csapatok, kevés kockázat, ez jellemezte a francia és a belga csapat párharcát, melyet végül egy büntető döntött el. A fiatal Tielemans nem hibázott, az Anderlecht ezzel hibátlan, míg a St.Etienne nehéz helyzetbe került a csoport állását tekintve. Talán egy pontosztozkodás igazságosabb lett volna, de hát a sportban ez nem számít, a labdarúgást pedig gólra játsszák.

D-csoport:
Zenit Szentpétervár – Alkmaar 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Kokorin (26., 59.), Giuliano (48.), Criscito (66.-büntető), Shatov (81.) ill.

A holland pontvadászatban zseniális sorozatot futó Alkmaar lendületéből nem sok maradt, míg Oroszországba ért a csapa. A Zenit bedarálta ellenfelét, a fordulást követően hamar egyértelművé vált a három pont sorsa. A szentpétervári csapat két meccsen kilenc lőtt gólnál tart.

Dundalk – Maccabi Tel Aviv 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kiduff (72.) ill.

Tovább tart az ír csoda, így is konstatálhatjuk a Dundalk idei produktumát. Már az nagy meglepetés volt, hogy a csapat eljutott a főtábláig. Az első körben az AZ Alkmaar otthonából csentek pontot, most pedig hazai környezetben győzték le a jóval esélyesebb Maccabit. A csoport erőviszonyait tekintve eddig borul a papírforma.

asfafafa