Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Totti remekelt, simán nyert a Roma!

A Bajnokok Ligája dömping után elérkezett az idő, hogy Európa második számú nemzetközi kupasorozata is tovább robogjon. Az E. csoportban a kissé sánta farkas, az AS Roma találkozott a nulla pontos Astra gárdájával, míg a Wien a cseh Plzen együttesét fogadta.

57ed6d8e95f9cf4f152be4cf

AS Roma – Astra 4:0 (2:0)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico Játékvezető: Aghayev (Azerbajdzsán)
Gólszerzők: Strootman (15.) Fazio (46.), Fabricio (47. öngól), Salah (55.)
Sárga lap: Totti (30.) ill Alves (40.)
Piros lap: – 

AS Roma: Alisson – Jesus, Fazio, Manolas, Peres – Strootman, Paredes, Perotti,Totti, Salah – Iturbe Vezetőedző: L. Spalletti

Astra: Lung Jr. – Lazic, Fabricio, Alves, Maranhao – Mansaly, Sapunaru – Teixeira, Seto, Nicoara – Alibec Vezetőedző: Summudica

Egészen jól kezdett a vendég csapat. Alig telt el öt perc már Alissonnak kellett óriásit tornáznia a földön fekve az ötös vonalánál. Egy szép kiugratást követően veszélyeztetett Nicoara. Ám ezt követően a Roma szépen átvette a mérkőzés irányítását. Sőt! Egy szabadrúgást követően a labda átszállt a vendég védők felett és egyenesen Strootmanhoz került, aki szépen be is pofozta azt. 1:0. A farkasok végig dominálták a félidőt. Alapvetően a játék minden elemében felülmúlták az ellenfelüket. A középpályát tökéletesen lefedték a védelem pedig nem hibázott, mikor az Astra megpróbálkozott pár kiugratással. Érdemes volt Tottit látni, ahogy irányította a csapat támadásait. Volt néhány egészen finom és nagyszerű megmozdulása a kapitánynak. Ám azt is hozzá kell tenni, hogy a vendégek csakis a gólnál hibáztak a védekezésben. Azonban így sem bírta ki a román csapat. Szabadrúgáshoz jutottak a farkasok, amihez Totti állt oda. A veterán olasz labdarúgó kapura is tűzte azt és egy óriásit vetődve védte ki a labdát a kapus, ám az pont Fazio elé került, aki be is fejelte. 2:0-s hazai vezetéssel mentek le az öltözőbe pihenni a játékosok.

A második félidő még inkább a Roma csapatáról szólt, mint az első. Már a félidő legelején teljesen bebiztosította a csapat a győzelmét. A 47. percben egy öngól, majd az 55. percben Salah segítette hozzá az olasz fővárosiakat a három pont megszerzéséhez. Bár próbálkozott az Astra, de alapvetően nem volt esélyük arra, hogy egyáltalán egy szépítő találatot szerezzenek. A Roma szurkolók számára külön öröm lehetett, hogy Totti két gólpasszal és megannyi kulcspasszal a mezőny egyik, ha nem a legjobbja volt.

Austria Wien – Plzen 0:0 (0:0)
Gólszerzők: –

Nagyon nehéz bármit is elmondani az első negyvenöt percről. Összesen kétszer találtak kaput a csapatok. Mind a két gárda három- három lövést tudhatott magáénak az első félidőben. Nagyon vérszegény volt ilyen téren a találkozó. Inkább a taktikai harcról szólt a mérkőzés első fele. Próbálhatták egymást a csapatok, de nem igazán feszegették a határokat. Egyik csapat sem mert rárontani a másikra, esetleg kitámadni.

A második játékrész sem okozott sokkal több örömöt a szurkolóknak, mint az első. A csehek aktívabbak voltak, talán kicsit jobban akarták a gólt, de igazából a csapatok megelégedtek az x-el.

Az E csoport állása két forduló után: 

eA tabellát köszönjük az eredmenyek.com-nak.

BSZ