Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Tovább szenvednek a nagyok? – előzetes

Az első fordulóban több nagy csapat is elég nagyot égett, a kérdés már csak az, hogy képes lesz-e a Manchester United, az Inter vagy a Roma megszerezni az első győzelmét a sorozatban?

premier-league-football-manchester-united-watford-wayne-rooney-zlatan-ibrahimovic_3789037

A Manchester United eléggé felforgatott csapattal állt ki az előző körben, és ennek meg is lett a böjtje. A Feyenoord megérdemelten győzte le őket, ennek megfelelően még egy hasonló buktát nem engedhetnek meg maguknak. A Zorja Luhanszk tökéletes ellenfél lehet a csorba kiküszöbölésére, főleg úgy, hogy a hírek szerint Ibrahimovic is a kezdőben kap majd helyet.

Ha United vereségére azt mondtuk, hogy égő, mit mondhatunk az Interére? A Nerazzurri hazai pályán ért el gyalázatos eredményt, az izraeli Hapoel Beer-Sheva nyert 2-0-ra a San Siróban. A milánóiak számára tehát kötelező a győzelem a Sparta Prága otthonában, akik korábban a Southamptontól kaptak ki nagyon simán. Korhut Mihály csapata, az Hapoel ennek megfelelően őket fogadja, az ő legyőzésük sem lenne kis skalp.

A Romáról sem állíthatnánk, hogy bombaformában lenne, a Plzennel nem bírtak első csoportmeccsükön, a bajnokságban pedig kikaptak a Fiorentinától és a Torinótól is az utóbbi időben. Épp itt az ideje javítani, a West Hamet kiejtő Astra Giurgiu viszont biztosan nem fogja könnyen adni a bőrét.

A Schalke szezonját egyelőre nagyjából a tragikus szóval lehet illetni. A gelsenkircheniek siralmas teljesítménnyel, egyedüliként 0 ponttal tök utolsók a bajnokságban, de az EL-ben nyerni tudtak, a szárnyaló Nice otthonában arattak 1-0-ás győzelmet Baba találatával. Most ismételten itt próbálnak meg vigasztalódni, ellenfelük a Red Bull Salzburg lesz.

Valero-Fiorentina-v-Inter

A Fiorentináról sem mondhatnánk, hogy nagyot alkotott volna eddig Európában, a PAOK otthonában játszottak egy 0-0-át. Az ő helyzetük viszont koránt sem olyan borzasztó, a bajnokságban vállalhatóan teljesítenek, most pedig az azeri Karabakh Agdam ellen kéne villantani valamit.

A Sassuolo és a Bilbao egy csoportba került, és azonnal találkoztak is, az olaszok nagyon magabiztosan nyertek 3-0-ra. Ők folytatnák a jó rajtot idegenben a Genk ellen, míg a Bilbao a Szántó Tamást foglalkoztató Rapid Wien ellen szerezheti meg első pontjait.

Még a Villarrealt mindenképp meg kell említenünk, akik nagyszerű teljesítményt nyújtanak a spanyol bajnokságban, és még a csoportmeccsüket is megnyerték. Ezúttal a román bajnok Steaua Bukaresthez utaznak, hogy folytassák szárnyalásukat.

Ami a többieket illeti, a Mainz a Gabala vendége lesz, míg a Saint-Étienne – Anderlecht összecsapás egész jónak ígérkezik a B csoportból. A Fenerbahce – Feyenoord is sok jóval kecsegtet, akárcsak a Zenit – AZ Alkmaar, de a Sahtar Donyeck – Braga, Ajax – Standard Liége és Celta Vigo – Panathinaikósz sem ígérkezik rossznak.

A program:

21:05 Fenerbahce – Feyenoord (Digi Sport 3)
19:00 Ajax – Standard Liége 
21:05 Manchester United – Zorja (RTL 2)
19:00 Celta Vigo – Panathinaikósz
17:00 Astana – Young Boys (Digi Sport 2) 
19:00 Gent – Konyaspor
21:05 Olympiakos – APOEL
19:00 Shakhtar Donetsk – Braga
17:00 Qabala – Mainz (Digi Sport 1) 
19:00 Schalke 04 – Salzburg
21:05 St. Etienne – Anderlecht
19:00 FK Krasnodar – Nice
21:05 Zenit Szentpétervár – Alkmaar
19:00 Fiorentina – Karabakh
21:05 Dundalk – Maccabi Tel Aviv
19:00 Slovan Liberec – PAOK
21:05 Austria Wien – Viktoria Plzen
19:00 Sparta Praha – Inter (Digi Sport 1)
21:05 AS Roma – Astra Giurgiu (Digi Sport 1)
19:00 Hapoel Be’er Sheva – Southampton (Digi Sport 2)
21:05 Athletic Bilbao – Rapid Wien (Digi Sport 2)  
19:00 FC Zürich – Osmanlispor
21:05 Genk – Sassuolo
19:00 Steaua Bukarest – Villarreal (Digi Sport 3)

Tereh Balázs