Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Balotellivel kapott ki a Nice, gálázott a Fiorentina – Videóval

Az Európa Liga második körében az I-csoportban győzelmének köszönhetően elhúzni látszik a Schalke és a Krasznodar az üldöző Nice – Salzburg duó előtt. A J jelű kvartettben a Fiorentina könnyedén, a PAOK már jóval nehezebben gyűjtötte be mindhárom pontot.

(Kép: OGC Nice Twitter)

I-csoport

Schalke (német) – RB Salzburg (osztrák) 3-1 (1-0)
Gól:
Groetzka (15.), Caleta-Car (47.-öngól), Höwedes (58.) illetve J. Soriano (72.)

Leon Groetzka remek reflexeinek köszönhetően korán vezetést szerzett a Schalke a Salzburg ellen hazai pályán. A német közönség legnagyobb örömére az első játékrész hosszabbításában az osztrákok fiatal védője Duje Caleta-Car bármennyire is akarta, nem tudta elhúzni magát Benedikt Höwedes beadása elől, a vendégek szerencsétlenségére a labda pedig utat talált a salzburgi kapuba.

A fordulást követően Höwedes lépett elő ismét főszereplővé, a Schalke csapatkapitánya szó szerint beküzdötte a németek harmadik találatát az 58. percben. Az osztrákok erejéből a szépítésre futotta.
A Salzburg nulla pontos, pechére azonban a Schalke mellett a a Krasznodar is 100%-os a csoportban, így mindenképpen nehéz dolguk lesz a folytatásban az osztrákoknak, ha még tovább szeretnének jutni a csoportból.

https://www.youtube.com/watch?v=wIy2eR5-Y1Y

Kuban Krasznodar (orosz) – Nice (francia) 5-2 (2-0)
Gól:
Szmolov (22.), Joaozinho (33. 65.-bűntetőből) Ari (86. és 94.) illetve Balotelli (43.) Cyprien (71.)

Nem megy a Nice-nek az Európa Ligában! A nizzaiak Mario Balotellivel a soraikban játszottak ugyan egy gólokban gazdag meccset a Krasznodarral, azonban végül még csak pontot sem szereztek az orosz csapat ellen.
Persze köztudott, hogy Oroszországban mindig nehéz játszani a zordabb és kellemetlenebb időjárás miatt, azonban a francia listavezetőtől többen várhatnánk a nemzetközi porondon is, minthogy pont nélkül a csoport végén kullogjon.

Balotelliékre is igaz, ami a Salzburgra, nagyon össze kell kapniuk magukat, ha az elhúzni látszó Schalke – Krasznodar kettőst utol kívánják érni.

J-csoport

Fiorentina (olasz) – Quarabag (azeri) 5-1 (3-0)
Gól:
Babacar (39. és 46), Kalinics (43.) Zarate (63. 78.) illetve Ndlovu (92.)

Az első játékrész hajrájában lerendezte a Fiorentina az addigra már tíz emberre fogyatkozó  Quarabag ellen mérkőzést. A violák Babacar duplájával, valamint horvát gólfelelősük, Kalinics találatával három gólos előnnyel vonultak a szünetre. A szünet után Zarate duplája tette teljessé a Fio kiütéses győzelmét.

https://www.youtube.com/watch?v=Q2sVUDZ6yqs

Liberec (cseh) – PAOK (görög) 1-2 (1-1)
Gól:
Komlicsenko (1.) illetve Atanasziadisz (10., 82.)

Nem igazán lehet annál jobban egy mérkőzést kezdeni, mint tette azt a Liberec a PAOK ellen. A hazai pályán játszó csehek alig 40 másodpercet követően kihasználták a görög védelem rossz helyezkedését egy formás támadás végén megszerezték a vezetést.
Nem sokkal később azonban ahogy a vendég-, úgy a hazai védelem is bakizott egy nagyot, a PAOK pedig büntetőből egyenlített.
A folytatásban tovább gyömöszölték egymást a felek, a csehek nagy bánatára azonban amilyen jól kezdték a találkozót, olyan rosszul fejezték be, hiszen a hajrához érve Atanasziadisz megduplázta önmaga és csapata góljainak számát, mely egyben a három pontot is jelentette a görögöknek.