Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Nem törték fel a svájci reteszt Asztanában

Kevés helyzetet hozott a két pont nélküli együttes találkozója a B. csoportban. Ezzel lépéselőnybe hozták az este pályára lépő csapatokat.

yb

Astana – Young Boys 0-0
Astana stadion, vezette: Evans (walesi)
Gólszerzők:
Sárga lapok: Kasim (30.), Sutter (73.)
Kiállítva:

Astana: Eric – Sitov, Malij, Anicic, Somko – Canas, Maksimovic – Bejsebekov, Despotovic (Nuserbajev, 74.), Muzikov (Nurgalijev, 84.) – Kabanga (Tagybergen, 84.)

Young Boys: Mvogo – Lecjaks, von Bergen, Kasim, Sutter – Zakaria, Bertone, Sulejmani (Schick, 81.) – Ravet, Frey (Duah, 81.), Kubo (Aebischer, 90+1.)

Két pont nélküli együttes találkozott Asztanában csütörtök kora este, és bár fogadkoztak a csapatok, ennek nem volt túl sok látszatja a mérkőzésen. Valamivel aktívabban kezdett az Astana, hogy aztán a svájciak vegyék át az irányítást, ám ziccert egyik együttes játékosai sem tudtak kialakítani. Az első félidő derekán Lecjaks került helyzetbe, de centikkel fölé lőtt, válaszként a hajrában Despotovic találta telibe a kapufát. Fordulás után alig telt el tíz perc, ismét a vendégek alakítottak ki ziccert, Ravet próbálkozása mellé szállt. Azt nem lehet mondani, hogy ne akart volna mindkét csapat, de a sok hiba miatt továbbra sem alakult ki folyamatos játék, minek következtében helyzetet sem nagyon láthattunk, vagy ha igen, a kapusok a helyükön voltak. Bravúrt ellenben sem Ericnek, sem Mvogónak nem kellett bemutatnia. Végül igazságos pontosztozkodás született. A csoport másik meccsét 21.05-től rendezik Athénban, ahol a ciprusi APOEL vendégeskedik.

Az állás:

el-b

Gavalovits Sándor