Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belga gólpárbajjal ikszelt az Everton – videóval

Az angol Premier League hetedik fordulója már pénteken kezdetét vette. A nyitómérkőzést az Everton és a Crystal Palace összecsapása nyitotta a Goodison Parkban.

promo299533837

Everton – Crystal Palace 1:1 (1:0)
Helyszín:  Goodison Park (Liverpool)  vezette: Moss
Gólszerzők: Lukaku (35.) ill. Benteke (50.)
Sárga lapok: Oviedo (16.), Barry (68.), Gueye (78.), Bolasie (88.), Cleverley (90+4.) ill. Puncheon (26.), Tomkins (45+1.), Benteke (52.), Townsend (67.)

Everton: Stekelenburg – Oviedo (Mori 81.), Williams, Jagielka, Coleman – Gueye, Barry, Cleverley – Barkley (Mirallas 77.), Lukaku, Bolasie. Vezetőedző: R.Koeman

Crystal Palace: Mandanda – Ward, Tomkins, Delaney, Kelly – McArthur (Cabaye 79.), Ledley – Townsend (Lee Chung-Yong 90+3.), Puncheon, Zaha – Benteke. Vezetőedző: A. Pardew

A két gárda közül az Everton kezdte jobban a bajnokságot, hat fordulót követően az ötödik helyen álltak 13 ponttal, négy győzelemmel egy döntetlennel és egy vereséggel. A Crystal Palace a nyáron komoly erősítéseket hajtott végre, többek között az Everton városi riválisától a Liverpooltól 35 millióért szerződtette a belga támadó Benteket. A Palace a bajnokságban a hetedik helyet foglalta el a fordulót követően. A csapatok egymás elleni statisztikája nagyon kiegyenlített, összesen 32 alkalommal mérték össze tudásukat, ezalatt az Everton 12 alkalommal, a Crystal Palace 10 alkalommal, míg döntetlen is szintén 10 alkalommal született. A találkozó első lehetősége a hazaiak előtt adódott a 12. percben, Barkley tüzelt kapura de lövése jócskán fölé ment. A vendégek első komolyabb lehetősége a 18. percben Benteke előtt adódott, azonban fejese a kapu bal oldala mellé ment. Lukaku a 19. percben villant először, de középre tartó lövését könnyedén hárította Mandanda. Az első félidő legszebb jelenete a 35. percben játszódott le, ekkor Lukaku végezhetett el szabadrúgást közel 21 méterről és a belga támadó nem is hibázott és gyönyörűen helyzett a kapu jobb oldalába. A második félidőben megélénkült a játék és több helyzetet és látványos második félidőt láthattunk. Az 50. percben a Palace rögtön egyenlített is Ward ívelte középre a labdát amit Benteke az Everton kapujába fejelt. A gól után az Everton magasabb fokozatra kapcsolt és több veszélyes helyzetet is kidolgoztak. Az 52. percben Gueye lövését blokkolták az utolsó pillanatban a Palace védői. Az 57. percben a hazai nézők rögtön elcsendesültek miután Delaney a hazaiak kapujába jutatta a játékszert, azonban a partjelező lest intett így maradt a 1:1-es eredmény. A 66. percben Barry került komoly helyzetbe, de fejesét a védők blokkolni tudták. A hajrában komolyabb lehetőség nem adódott a csapatok előtt a gólszerzésre, így igazságos döntetlen született.

A forduló további porgramja itt elérhető.

https://www.youtube.com/watch?v=nkWlw1bhPZk

https://www.youtube.com/watch?v=-D2gE_8up1g

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor