Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Idegenbeli rangadó előtt a Dortmund! – előzetes

Repül az idő, mintha most lett volna a szezonrajt, ám a csapatok már a 6. fordulót tapossák a hétvégén. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság több rangadót is tartogat a számunkra a hétvégén, emellett pedig reméljük, a magyar légió is jól szerepel majd a világ egyik legrangosabb bajnokságában.

bundes2017

Péntek:
20:30 RB Leipzig – Augsburg (Eurosport 2)

A Bayern München, a Köln és a Hoffenheim mellett az újonc RB Leipzig is a veretlen csapatok táborát erősíti, úgy, hogy a Borussia Dortmund és a Mönchengladbach elleni meccsen is túl vannak. Az elmúlt hetek történései nyomán kijelenthető, hogy az Augsburg nem éppen esélyesként utazik Lipcsébe. A vendég támadók, hacsak valami nagy baj nem történik, akkor Gulácsi Péterrel nézhetnek majd farkasszemet.

Szombat:
15:30 Bayern München – 1. FC Köln (Eurosport 2)
15:30 Ingolstadt – Hoffenheim
15:30 Hertha BSC – Hamburger SV
15:30 Darmstadt – Werder Bremen
15:30 Freiburg – Eintracht Frankfurt
18:30 Bayer Leverkusen – Dortmund (Eurosport 2)

Veretlenek csatája, avagy a meglepően jól szereplő Köln lesz a Bajnokok Ligájában vereséget szenvedő Bayern München ellenfele. A házigazda egy, míg a vendég csapat összesen kettő gólt kapott eddig a honi pontvadászatban. Az esélyek természetesen Carlo Ancelotti csapata mellett szólnak, főként a hétközi kudarc tükrében. Persze a győzelmi szériák sem tartanak örökké…

Az Ingolstadt még nyeretlen, a Hoffenheim pedig még veretlen, igaz négy döntetlen mellett csupán egy győzelme van a falusiaknak. Az Ingolstadt támadógépezete komoly hiányosságokat mutat, viszont a hazai pálya az hazai pálya. Várhatóan Szalai Ádám továbbra is csak a padon kap majd helyet, a kezdőcsapat távolinak tűnik.

Dárdai Pál és a Hertha BSC folytatja tavalyi remeklését, igaz a Bayern otthonában elvéreztek, majd a Frankfurt ellen a ráadásban adtak el két pontot, de a mutatott játékra panasz nem lehet. Hazai pályán a nyeretlen és gólképtelen Hamburg nem jelenthet gondot a papírforma szerint.

Kiesőjelölt csapatok az alsóházban avagy Kleinheisler László a Darmstadt kölcsönjátékosaként törhet borsot klubja a Werder Bremen orra alá. A zöld-fehér alakulat öt meccsen 15 gólt kapott, s ha ezen nem sikerül változtatni, nagy lehet a baj a szezon végén. Persze a Darmstadtnál is vannak gondok, a két lőtt góllal nem nagyon lehet dicsekedni.

A sorminta szerint a Freiburg nyer a hétvégén, a csapat ugyanis hazai meccseit megnyerte, míg idegenben pontszerzés közelébe sem nagyon tudott kerülni. A Frankfurt Huszti Szabolccsal a fedélzeten azonban dübörög eddig, egészen jó kis párharcra van kilátás egy olyan csapat otthonában, mely hazai pályán fog, mint a vadászkutya.

A szombati játéknap a forduló rangadójával zárul, a csalódást keltő szezonrajton áteső Bayer Leverkusen azt a Borussia Dortmundot fogadja, mely a Lipcse elleni fiaskót leszámítva szárnyal, elképesztően gólerősen játszik, s hét közben a Real Madridot is megfogta egy ikszre. Egészen elképesztő adat, de igaz, a Leverkusen kilenc és fél éve nem tudta hazai pályán legyőzni a BVB-t.

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Mainz (Eurosport 2)
17:30 Schalke 04 – Mönchengladbach (Eurosport 2)

A Leverkusen mellett a vasárnap játszó négy csapat közül három csalódást keltően szerepel eddig. A Wolfsburg négy meccse nyeretlen és csak az első fordulóban tudott diadalmaskodni.  Mostani ellenfelük a Mainz pedig roppant gól gazdag meccseket játszik.

A rangadó az rangadó, még akkor is, ha az egyik fél pont nélkül áll, a másik pedig a dobogót ostromolja. A gelsenkircheni kékek a Mönchengladbach ellen szereznék meg első pontjaikat a forduló zárómeccsén.A Schalke pocsék rajtja élményszámba megy a Dortmund fanok körében, akik a csapat nevében szereplő 04-et már elkezdték továbbkölteni 05-re, s reményeik szerint hétvégén új nevet kap majd az ősi rivális Schalke 06 szlogennel.

bundes