Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Meglepetés Athénban

Idegenben győzött, és élre állt az APOEL az Európa Liga B-csoportjában.

apoel

Olympiakos – APOEL 0-1 (0-1)
Georgios Karaiskakis stadion, vezette: Gil (lengyel)
Gólszerzők: Soteriou (10.)
Sárga lapok: Botia (11.), Milivojevic (38.), Marin (45+1.) ill.: Soteriou (45.), Efrem (88.)
Kiállítva:

Olympiakos: Leali – Figueiras, da Costa, Botia, De La Bella – Cambiasso (Martins, 79.), Milivojevic – Fortounis (Elyounoussi, 64.) – Seba, Ideye, Marin (Cardozo, 78.)

APOEL: Waterman – Milanov, Merkis, Carlao, Lago – Morais – Bertoglio (Artymatas, 65.), Vincius – Gianniotas (Astiz, 82.), Soteriou, Vander (Efrem, 68.)

A korábban rendezett Astana – Young Boys találkozó unalmasnak mondható döntetlenje után késő este az volt a kérdés, melyik együttes tudja kihasználni, hogy nem került közelebb egyik rivális sem az első két helyen álló görög-ciprusi duóhoz. Nos, ez végül a vendégeknek sikerült, de kezdjük az elején. Az APOEL meglepően magabiztosan kezdett, habár az első lehetőség az Olympiakos előtt adódott. Seba fejesét azonban elcsípte Waterman, és szögletre tisztázott. Látszott, hogy a ciprusiak valamivel jobban „harapnak”, aminek meg is lett az eredménye: Milanov tálalt Soteriou elé, aki nem hibázott. A korai gól rányomta bélyegét a játékra, hiszen az APOEL visszahúzódott, minek következtében a görögök több támadással is igyekeztek feltörni a ciprusiakat, sikertelenül, pedig De La Bella fejében, illetve Fortounis lábában is ott volt az egyenlítés. Előbbit Waterman védte szenzációsan, utóbbi pedig a lécre lőtt szögletből. S még le sem pergett fél óra, Fortounis ismét közel járt az egyenlítéshez, más kérdés, lövését blokkolni tudták.

Fordulás után sem sokat változott a játék, hiába próbált meg cserékkel is eredményesebb futballra váltani Paulo Bento. Jobban kezdte ezt a játékrészt is az APOEL, amely Bertoglio révén először veszélyeztetett a szünetet követően, azonban Leali a helyén volt. Tíz perccel később Ideye fejesét ártalmatlanították a nicosiai védők, s a hajrában is könnyen összejöhetett volna az egalizálás, ha Elyonoussi lövését nem védte volna bravúrral Waterman, így azonban maradt a hősiesen védekező APOEL előnye, amivel meg is nyerte a nem túl színvonalas összecsapást Thomas Christiansen együttese, s hibátlanul vezeti a csoportot.

Az állás:

el-b

Gavalovits Sándor