Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Szerény MU-, és Fener-siker a második körben

Nem kápráztatták el szurkolóikat a Mourinho-futballisták, míg a Fenerbahce ugyancsak hazai környezetben nyertek, s ugrottak a csoport élére.

ibra

Manchester United – Zorya Luhansk 1-0 (0-0)
Old Trafford, vezette: Grinfield (izraeli)
Gólszerzők: Ibrahimovic (69.)
Sárga lapok: Bailly (63.) ill.: Kamenyuka (90.)
Kiállítva:

MU: Romero – Fosu-Mensah (Martial, 74.), Smalling, Bailly, Rojo – Fellaini, Pogba – Lingard (Rooney, 68.), Mata (Young, 74.), Rashford – Ibrahimovic

Zorya: Sevcsenko – Kamenyuka, Sivakov, Forster, Sobol – Karavajev, Grecsiskin, Csajkovszkij (Gordijenko, 80.), Petrjak – Ljubenovic (Lipartia, 76.) – Kulacs (Paulinho, 60.)

Felforgatta csapatát José Mourinho a Zorja elleni összecsapásra, ez leginkább a hátsó alakzatra volt igaz, hiszen például kimaradt De Gea, aki még a kispadra sem fért oda az ukránok elleni összecsapáson, míg Depay, Rooney, Martial és Ashley Young is csak a kispadon kezdett. Szintén a keretbe sem került – igaz, okkal – Phil Jones, Henrikh Mkhitaryan, valamint Luke Shaw. Mindhárman sérüléssel bajlódnak, tehát volt mitől tartania a fentebb említett futballisták mellett is sztárokkal felvonuló Vörös Ördögöknek a Luhanszk elleni összecsapáson. Meg is izzadtak a portugál tréner tanítványai, hiszen az Álmok Színházában az utóbbi években mintha elszállt volna a korábbi varázs. Az ide érkező együttesen nem remegnek meg, így inkább a Unitednek van olykor félnivalója. Érdekes statisztika, amióta Mourinho az edző – azaz nyár óta – öt hazai találkozón mindössze két sikert számlált a társaság, míg egy döntetlen mellett kétszer kikapott. Ezúttal sem kellett túlságosan nagyon megerőltetnie magát az aktuális ellenfél védelmének, ugyanis húsz percig csak kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel, és egyáltalán nem futballozta le ellenfelét a MU. Ekkor ugyanis Rashford került ziccerbe, próbálkozása csak kívülről érintette a kapufát. Majd sokáig ismét semmi, csupán enyhe mezőnyfölény jellemezte a hazaiakat, mígnem Mata fejelt a tizenegyes magasságából fölé, hogy aztán két percre rá Fellaini lőtt alig fölé. A Zorja becsületére legyen mondva, kisebb lehetőségek előttük is akadt, de közel sem annyira veszélyes, hogy megijessze a De Geát pótló Romerót. A második játékrészben tulajdonképpen még ennyi mindent sem lehetett feljegyezni. Mezőnyfölényben futballoztak a hazaiak, akik ráadásul kis híján ráfizettek az első negyvenöt percben kihagyott ziccereikre: Paulinho löketét Romero tolta oldalra. Talán ez fújt ébresztőt a Vörös Ördögöknek, innentől ugyanis tényleg az történt amit a United akart, s a játékrész felénél Ibrahimovic ment fel, majd fejelt a bal alsóba. A hajrá már nem tartogatott különösebb izgalmakat, a Feyenoord elleni vereség után hazai környezetben tudott javítani a a manchesteri brigád, amely legközelebb a Fenerbahce-t fogadja.

fener

Fenerbahce – Feyenoord 1-0 (1-0)
Sükrü Saracoglu stadion, vezette: Eriksson (svéd)
Gólszerzők: Emenike (18.)
Sárga lap: Emenike (29.), Kaldirim (75.) ill.: El Ahmadi (26.), van der Heijden (29.), Kongolo (44.)
Kiállítva:

Fener: Demirel – van der Wiel, Skrtel, Kjaer, Kaldirim (Koybasi, 77.) – Tufan, Topal, Souza – Lens (Potuk, 86.), Emenike (van Persie, 77.), Sow

Feyenoord: Jones – Karsdorp, Botteghin (Kramer, 82.), Kongolo, van der Heijden – Kuyt, El Ahmadi, Vilhena – Toornstra, Jörgensen, Berghuis (Basacikoglu, 57.)

A csoport másik összecsapásán az első körben ikszelő Fenerbahce és a Manchestert hazai környezetben legyőző Feyenoord csapott össze. A törökök szurkolói ezúttal is „poklot” teremtettek, márpedig ez némileg befolyásolja az ellenfél teljesítményét is. Nos, a hollandokét is. Sőt, a törökök nagyon megnyomták az első félórát, olyannyira, hogy Emenike révén sikerült a vezetést is megszerezni a tizennyolcadik percben. Ezt követően igyekeztek váltani a hollandok, nem sok sikerrel, több lehetősége volt a hazaiaknak előnyük növelésére, nem tudtak azonban élni ezekkel. A németalföldiekből pedig hiányzott az átütőerő, a szünetre megérdemelt török vezetéssel vonulhattak a felek. Ami a szünetet követő röpke tíz perces periódust illeti, első ziccerét ekkor alakította ki, és hibázta el a holland együttes: Dirk Kuyt közelről lőtt Demirel kezébe, a válasz nem késett sokáig, s Moussa Sow próbálkozását Jones védte üggyel-bajjal. Ezt mezőnyjáték, valamint kisebb lehetőségek követték, mígnem az utolsó húsz percben mindkét oldalon egy-egy ziccer zárta. Itt Jörgensen lehetősége maradt ki, ott Lens lőtt kevéssel mellé, de az eredmény nem változott. Ezzel a törökök megszerezték a három pontot, amivel az élre is álltak a kvartettben.

Az állás:

el-a

Gavalovits Sándor