Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Összeért az élmezőny – lesz-e előzés? – előzetes

A spanyol bajnoki tabellán az első öt között csak két pont különbség van. Egyre fontosabbá is válik, hogy elhúzzanak a csapatok a másiktól, de természetesen ez nem lesz egyszerű. 

ud-las-palmas-v-real-madrid-cf

A Real Madrid a második sárga mezes csapatot sem tudta legyőzni (Forrás: The Mirror)

Nincsenek túl jó formában a királyiak, a bajnokságban két mérkőzésen is döntetlenig jutottak csak, de a Bajnokok Ligájában sem bírtak a Dortmunddal. Lehetséges, hogy ez a “sárga mezes csapatok átka”. A Real Madrid vasárnap az Eibar együttesét fogadja a Bernabeuban, és szerencséjükre az ellenfél nem a sárga, idegenbeli mezükben lép pályára, hanem a hazai szerelésükben. A fővárosi csapatnál továbbra se fog pályára lépni Casemiro és Marcelo, viszont Coentrao benne lehet már a keretben, ahhoz képest, hogy csak novemberre várták a felépülését. Az előző mérkőzésen lecserélték Cristiano Ronaldot a 72. percben, ami miatt nem volt túl boldog, de úgy tűnik, Zidane döntése helyesnek bizonyult, mert a Dortmund ellen már egy teljesen jó formában lévő Ronaldo játszott, és valószínűleg ezen a mérkőzésen is gólra éhes lesz. Az Eibar jelenleg nagyon jól áll, a 8. helyet foglalják el a tabellán, és már olyan csapatokkal is játszottak, mint a Valencia, a Sevilla vagy a Real Sociedad. A Realnak viszont nagyon fontos a három pont, így nem fogják hagyni, hogy a hazai szurkolók előtt még többet elveszítsenek.

A Barcelona a Celta Vigo otthonába látogat vasárnap. A Real botlásainak köszönhetően felzárkóztak rájuk egy ponttal és máris a második helyen állnak. A katalán csapat továbbra sem számíthat Messire, ami a hétközi Mönchengladbach elleni 1-2-re végződő BL-meccsen meg is látszott rajtuk, így helyére vagy Arda Turan, vagy az új szerzemény, Paco Alcacer kerülhet. Rajta kívül Samuel Umtiti is sérült , így ő sem utazik a csapattal.  Nem ez lesz a Barcelona legkönnyebb meccse, a Celta szereti megnehezíteni a nagyok dolgát, viszont a szezon eddig nem ment nekik túl jól. Két vereséggel és egy döntetlennel kezdték a szezont, azóta viszont kétszer sikerült győzniük is, így a 12. helyen állnak. Igaz, a nehezén már túl vannak, mivel a hétvégi meccsen kívül játszottak már az Atlético és a Real Madrid ellen is.

Az Atlético Madrid a szebb napokat is megélt Valencia csapatához utazik. Nem  kezdődött túl jól a fővárosiak idénye sem, de azóta mintha megtalálták volna a helyes utat. Igaz, volt egy megállójuk a Camp Nouban is, ahonnan végül egy értékes döntetlennel tértek haza. A BL-ben is jól szerepeltek a héten, mivel 1-0-ra legyőzték Ancelotti Bayern Münchenét. A csapat legnagyobb hiányzója a sérült Diego Godín lesz, mellette pedig Gimenez se fog biztosan pályára lépni. A Valencia óriási lejtmenettel nyitotta a szezont, három vereség után viszont sikerült elérniük két szerencsés győzelmet, de a játékuk még mindig nem mondható jónak. Érdekes mérkőzés várható a kettőjük között: az Atléticoak nem szabad lemaradnia az élmenőktől, a Valenciának pedig fokozatosan feljebb kell kerülnie a tabellán.

A Sevilla az újonc Alavest fogadja szombat délután. Az andalúz csapat jelenleg a hatodik a tabellán, legutóbb a Bilbaótól kaptak ki, így javítaniuk kell. Nem lesz könnyű ellenfél az Alaves, mivel legyőzték a Barcelonát és az Atléticoval is döntetleneztek. A negyedik helyen álló Villarreal az épp kieső helyen álló Espanyol otthonába látogat. A “sárga tengeralattjáró” csak egy 1-1-es döntetlent tudott összehozni az Európa-ligában, de a hétvégén a katalán csapat ellen valószínűleg több esélyük lesz.

A spanyol bajnokság 7. fordulójának mérkőzései a következők:

PÉNTEK: 

20:45 Betis – Real Sociedad

SZOMBAT:

13:00 Granada – Leganes 
16:15 Sevilla- Alaves (Sport 2) 

18:30 Osasuna – Las Palmas  (Sport 2)
20:45 Deportivo La Coruna – Sporting Gijón(Sport 2) 

VASÁRNAP:

12:00 Valencia – Atlético Madrid (Sport 1)
16:15 Real Madrid – Eibar (Sport 1)
18:30 Espanyol – Villarreal (Sport 1)
18:30 Malaga – Atheltic Bilbao
20:45 Celta Vigo – Barcelona (Sport 1)

A tabella állás az 6. forduló után:

nevtelen

Szigeti Andrea