Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Ronaldo visszatér a válogatottba!

Az Európa-bajnok portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos kihirdette azt a 24 fős keretet, amit a világbajnoki selejtezőkre visz magával Andorra és a Feröer-szigetek ellen. 

14751582122346

Forrás: Marca

A Svájc elleni 2-0-ás vereség után visszatér a portugál válogatott csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo. A Real Madrid játékosa felépült a sérüléséből, amit még az Eb-döntőn szerzett, visszatért klubjába is, de eddig nem igazán volt formában. Ronaldo amolyan talizmán lehet a csapat számára, mert hiába nem játszotta végig a döntőt, csapattársai elmondása szerint a pálya széléről is sok erőt adott nekik ahhoz, hogy megnyerjék a trófeát.

“A csapat sokkal erősebb most, hogy visszatér Cristiano Ronaldo, de csak azért mert a játékosok több időt töltöttek vele, és többet dolgoztak az ő irányítása alatt. Ez volt az egyik legfőbb problémánk Svájc ellen.” – monda Santos a keret kihirdetésekor.

A csapatból hiányozni fog Eliseu és Coentrao sérülés miatt. Eduardo helyét a Braga kapusa Marafona kapta meg, míg Neto helyét pedig a Sporting CF szélsője, Gelson Martins veszi át.

A portugál válogatott október 7-én Andorra ellen, míg október 10-én a Feröer-szigeteki csapat ellen lép pályára.

A 24 fős portugál keret:

Kapusok: Anthony Lopes (Lyon), Marafona (Braga), Rui Patricio (Sporting)
Védők: Antunes (Dynamo Kiev), Bruno Alves (Cagliari), Cedric Soares (Southampton), Jose Fonte (Southampton), Joao Cancelo (Valencia), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
Középpályások: Adrien Silva (Sporting), William Carvalho (Sporting), Andre Gomes (Barcelona), Danilo Pereira (Porto), Joao Mario (Inter Milan), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Bayern Munich)
Támadók: Andre Silva (Porto), Bernardo Silva (Monaco), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille), Gelson Martins (Sporting), Nani (Valencia), Ricardo Quaresma (Besiktas)

Szigeti Andrea