Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Moratti lehet újra a főnök!

Manapság eléggé hektikus dolog lehet Inter szurkolónak lenni. Hol megy a csapatnak, hol nem. Van új tulajdonosi kör, van pénz , ám mégis minden olyan káosznak tűnik. Meglehet, hogy ez nem tart sokáig. Ugyanis új igazgatója lehet a klubnak. 

moratti

Nem is akárki. Massimo Moratti ugyanis elismerte nem is olyan régen, hogy igazak azok a hírek, hogy az új kínai tulajdonosi kör megkereste azzal, hogy vállalná-e újra az Inter vezetését. Lefogadom, hogy a csapat szurkolói biztosan a szívükhöz kaptak. Két okból is.

Egyrészről azért, mert repdes az örömtől a szervnek az összes pitvara és kamrája. Hiszen ő volt a főnöke annak a keretnek, akik véghezvitték azt, ami minden klubnak az álma. Tripláztak. Megnyerték a Serie A-t, az olasz kupát és a Bajnokok Ligáját is. Olyan játékosok alkották akkor a keretet, mint Diego Milito,  Sneijder, Maicon, Cambiasso és persze a kapitány, Javier Zanetti. Természetesen még voltak nagy nevek de akit még külön ki kell emelni az José Mourinho, ő is Moratti nyüstölésére választotta Milánó kék-fekete részét. Szóval 2010-ben az Inter volt a kakas a labdarúgás kis dombján. Ez pedig nagyrészt az akkori vezetésnek volt az érdeme, hiszen ők tudták azokat az a személyeket a klubhoz hívni, akik ezt a rendkívüli tettet végrehajtottak.

Azonban másrészről biztosan vannak olyan szurkolók is, akiknek az ütője kihagyott egyet. Merthogy bár Morattinak köszönhették a fent említett neveket, de azt is Morattinak köszönhették, hogy a klub alapvetően csőd szélére került 2010 után. Ugyanis a játékosok és José nem két csomag szotyoláért választotta a klubot. Óriási fizetéseket dobáltak ki az ablakon olyan játékosoknak, akiket aztán nem tudtak eladni, hiszen pályájuk csúcsa az pont 2010 volt és meglehetősen idősek voltak már ahhoz, jó pénzt kapjanak értük.

Szóval érdekes dolog ez, bár aligha lesz gondja most már a pénzzel Morattinak, ha elvállalja a munkát. Ellenben az még érdekesebb, hogy miért raknák ki a jelenlegi vezetőt, Erick Thohirt. Az ő irányítása alatt kicsit javult a helyzet az adósságokat tekintve, igaz a klub még mindig nem sikeres a pályán. Mindenesetre komoly változások elé néz az Inter, vagy még több bizonytalanság és feszültség elé.

BSZ