Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A fővárosba látogat az Inter – előzetes

A forduló legnagyobb rangadóját Rómában rendezik, ahova az Inter látogat. A Nerazzurri bajnoki jó sorozatát szeretné folytatni a Roma ellen, igaz nagyon nehéz dolguk lesz. Ami a többieket illeti, a Juventus és a Napoli számára kötelező a győzelem, míg a Milan és a Fiorentina nehéz ellenfelet kapott. 

serie-a-2017-2

Nem mozgathatja meg túl sok ember fantáziáját a Pescara – Chievo meccs, pedig a nyitótalálkozó nem is ígérkezik rossznak, a veronaiak egyelőre elég meggyőzőek, hiába kaptak ki a múlt héten a Napolitól. Este a Lazio udinei vendégjátékát figyelhetjük, a Sasok elég hektikusak, és egyáltalán nem biztos, hogy a Friuliból el tudják majd hozni a három pontot.

Vasárnap ebédidőben a Juventus az Empoli otthonába látogat. A hét közben önbizalom növelő 4-0-ás győzelmet arattak a Dinamo Zágráb felett a Zebrák, a lendületük pedig kitarthat az Empoli legnagyobb bánatára.

A három órakor kezdődő meccsek közül az Atalanta – Napoli a leginkább figyelemre érdemes. Sarriék az egyedüli veretlen csapat a mezőnyben, és nem úgy tűnik, hogy most szakadna meg ez a sorozat. A Sampdoria – Palermo egy igazi roncsderbi lesz, a Bologna – Genoa két EL-re pályázó középcsapat csörtéje, míg két újonc is összecsap, a Cagliari fogadja a Crotonét.

6-tól már érdekesebb meccsek jönnek, a Torino – Fiorentina és a Milan – Sassuolo egyaránt háromesélyes, a két nagynak valószínűleg meg kell majd szenvednie a pontokért elég rendesen.

Vasárnap este jön a forduló rangadója, Roma – Inter. Mindketten az Európa-ligában szerepeltek csütörtökön, változó sikerrel. A Farkasok nagyon simán 4-0-ra intézték el az Astra Giurgiut, míg az Inter megalázó vereséget szenvedett Prágában a Spartától. A bajnokságban viszont a milánóiaknak ment eddig jobban, 5 meccse veretlenek, a Roma ezzel szemben az előző fordulóban vereséget szenvedett a Torino otthonában. Otthon száz százalékosak a fővárosiak sőt, utolsó hat hazai meccsükből egyet sem veszítettek el az Inter ellen. Bár ez a statisztika önmagában még semmit nem jelent, kijelenthető, hogy nem a kék-feketék az esélyesek.

A forduló programja:

Szombat:

18:00 Pescara – Chievo (Digi Sport 2)
20:45 Udinese – Lazio (Digi Sport 1)

Vasárnap:

12:30 Empoli – Juventus (Digi Sport 1)
15:00 Atalanta – Napoli (Digi Sport 2)
15:00 Sampdoria – Palermo (Digi Sport 3)
15:00 Bologna – Genoa (Digi Sport 1)
15:00 Cagliari – Crotone
18:00 Torino – Fiorentina (Digi Sport 2)
18:00 Milan – Sassuolo (Digi Sport 1)
20:45 Roma – Inter (Digi Sport 1)

Tabella:

serie-a-6

Tereh Balázs