Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Csapatban magyar, egyéniben holland arany

A holland Jim Kuipers győzelmével végződött a háromezer euró összdíjazású IV. Hungarian International Footgolf Open, azaz a European Footgolf Tour tizenharmadik állomása. A világ legrangosabb sorozatának magyarországi fordulójában csak többszöri szétlövés után dőlt el a dobogósok kiléte. Podusil György sokáig harcban volt az elsőségért, végül Papp Péter lett a legjobb magyar. A csapatversenyt Magyarország nyerte.

14480639_1283764708308524_6571873372741985425_oA dobogósok: Thomas Bartko, Jim Kuipers és Mathias Perrone

Kisorosziban, a Magyar Golf Club Puskás és Albert pályáján bonyolították az EFT tizenharmadik körét a hétvégén. A kétnapos versenyen kétszer tizennyolc szakaszt teljesített a tizennégy országból érkező 113 játékos. Az első nap után éllovas Podusil György (BFGT) sokáig vezetett, majd minimális hiba csúszott a játékába a hajrában, ami után kilencedik lett. Többen is az élmezőnyből vágtak neki a második napnak a mieink közül, Papp Péter (BFGT) a negyedik legjobb eredménnyel érkezett a klubházba, a 9-6-3-1 szabály alapján az ötödik pozícióban zárta a tornát.

“Szerettem volna a legjobb tízben végezni, mindig ez a célkitűzés egy nemzetközi verseny előtt. Örülök a dobogó közeli helyezésnek, az szomorít el egy kicsit, hogy ehhez az is kellett, hogy a végén a honfitársaink hibázzanak. Ez volt az utolsó EFT-versenyem idén, sokat utaztam 2016-ban, a hátralévő három fordulóban nem lépek pályára” – mondta a hétvége legjobb magyarja Papp Péter.

A legjobb magyarok Papp Péter mögött: Renczés Gábor (BFGT) 8., Podusil György 9., Lengyel Béla 12., Bogár Krisztián (mindkettő FTC Footgolf) 13., Balogh Tibor 18. (MTDSC), Németh Gábor (FTC Footgolf) 20. lett.

Két nap után Jim Kuipers (Hollandia), Tomas Bartko (Szlovákia) és Matias Perrone (Argentína) egyaránt -9-es eredménnyel állt az élen, a szabályok értelmében szétrúgás döntött a dobogós helyekről. Az 1., a 16. és a 18. szakaszt újra lejátszotta a három klasszis, ami újra döntetlennel zárult. Ezt követően az utolsó szakasznak megint nekifutottak, ekkor az eddig már három EFT-fordulót nyerő Kuipers eggyel jobbat rúgott riválisainál, amivel megnyerte negyedik nemzetközi versenyét idén, a bezsebelt kétszáz ponttal pedig feljött a listavezető Alexandre Richer nyakára. Mivel Bartko és Perrone között ismét egyenlőség volt, a 18. szakasz végén közelítő rúgással döntötték el az ezüstérem sorsát. Perrone célzott jobban és lett második, míg a két EFT-versenyt nyerő Bartko jött be harmadiknak.

A csapatversenyt, amiben a négy legjobb egyéni eredményt számítják, a magyarok nyerték, miután minimális különbséggel, csak a lövések számában előzték meg az ugyanannyi pontot gyűjtő hollandokat, míg a szlovákok állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Az Albert pálya új pályacsúcsa vasárnaptól az ír Cathal Jenkinson nevéhez fűződik, aki -8-ra javította a korábbi rekordot. .

A Tour legközelebb Németországba látogat november közepén, az abszolút összetett pedig ezzel az állással búcsúzik a magyar versenyt követően. Továbbra is az élen a francia Richer, mögötte megérkezett a hétvégén aranyérmes és 200 pontot szerző Kuipers. A dobogó legalsó fokán a brit Karl May.

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-10-03-202151