Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

15 éves gyereket vinnének a PL-be Amerikából

Új csillag tűnt fel Amerikában, annak rendje és módja szerint pedig az angol sztárklubok azonnal meg is jelennek, hogy lecsapjanak rá.

letoltes

Akármilyen fiatal játékos kerülhet be a köztudatba, bármilyen bajnokságból, szinte egyből elkezdik írni a sajtóban, hogy valamelyik gazdag angol klub hajlandó lenne érte komolyabb összegeket is kifizetni. Lehet vitatkozni rajta, hogy ez a módszer kinek jó, már ha jó ez egyáltalán bárkinek is – mármint, hogy nagyon fiatal korban elkapkodnak mindenkit az angol csapatok, ám az ígéreteknek csak egy kis része fut be tényleg jelentős karriert. A külföldi tinik konkurenciát teremtenek az angol gyerekeknek, ami egyfelől jó hír, hiszen a közeg erősebbé válik, ám az angol foci talán jobban tenné, ha inkább csak a saját kölykeibe fektetné bele az energiát – nem a rivális országok játékosainak kinevelésébe.

Túllendülve ezen a gondolaton realizálnunk kell az ESPN hírét: a Liverpool és a Manchester United már figyeli az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps reménységét, a még mindig csak 15 esztendős Alphonso Daviest. Az MU a Seattle elleni találkozóra ki is küldte a megfigyelőjét, aki így a helyszínen láthatta, amint a kis Davies kiharcol egy büntetőt csapatának. Ő az első 2000-es években született játékos, aki pályára léphetett az MLS-ben.

A Marca szerint a játékost 2018-ig köti szerződés kanadai klubjához – a balszélsőként szereplő futballista libériai születésű, de kanadai utánpótlás válogatott, értékét a transfermarkt.com egyelőre nem tudja megbecsülni.

Íme egy kis ízelítő a szóban forgó Davies képességeiből: