Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: Vereség és kiállítás Görögországban

Utolsó előtti helyen végzett a magyar válogatott Periszteriben, miután kikapott a házigazda hellénektől, ráadásul Mervó Bence piros lapot kapott.

750mti-mervo1

Nem kezdett jól válogatottunk Görögország ellen, habár a Portugália elleni bravúros pontszerzést követően bíztak a fiatalok, hogy győzhetnek Periszteriben. Nos, a mienk az első félidőben le sem pergett harminc perc, amikor Donisz vezetést szerzett a helléneknek. Igaz, a mieink dolgát sérülések nehezítették: Hegedűs János a bemelegítésnél, Szántó Tamás pedig az első játékrészben meghúzódott, így kényszerből kellett cserélni. Hegedűs helyén Szilvási Péter kapott lehetőséget.

A folytatásban felpörgött a magyar csapat, a szünet után Mervó Bence egyenlíteni tudott egy Pazar fejesgóllal, ám nem tartott sokáig a lendület, ugyanis alig tíz perccel később Kulurisz visszavette a vezetést, majd Hariszisz megpattanó szabadrúgásával alakult ki a végeredmény.

A ráadásban Mervót második sárgával kiállította egy leshelyzet utáni labdaelrúgásért.

A mieink így az ötödik helyen végeztek a csoportban, amelyet Portugália nyert meg.

„Az első félidőben nem tudtuk uralni a középpályát, ezért akadozott a játékunk. A másodikban azonban feljavultunk, és a kapott gól ellenére is jó mentalitással küzdött a csapat, uralni tudtuk a mérkőzést. A legnagyobb tanulság az, hogy hiába játszol jól, nemzetközi szinten az egyéni hibákat góllal bünteti az ellenfél. A vereség ellenére azt mondom: jól dolgoztak a srácok, a görögök ellen is lett volna esély 1–1 után a magunk javára fordítani a meccset. A sérülések miatt többször kellett váltanunk, ugyanakkor a futballban nincs »ha«, nem szabad kifogásokat keresnünk, tanulni kell a nemzetközi tapasztalatokból, minél többet dolgozni, és menni tovább a megkezdett úton.” – értékelt Michael Boris a lefújás után.

Görögország – Magyarország 3-1 (1-0)
Periszteri

Magyarország: Banai Dávid – Szivacski Donát, Lenzsér Bence, Szilvási Péter, Forgács Dávid – Cseke Benjámin, Szántó Tamás (Madarász Márk, 26.) – Holender Filip (Kalmár Zsolt, a szünetben), Prosser Dániel, Géresi Krisztián (Balogh Norbert, 72.) – Mervó Bence

Gólszerző: Donisz (28.), Kulurisz (70.), Hariszisz (83.), ill. Mervó (55.)

Kiállítva: Mervó (92.)

A csoport állása:

u21

Gavalovits Sándor