Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel erősítette meg vezető helyét a Vasas

Vasas – MTK meccset rendeztek a Fáy utcában. Az előző idényben még a Vasas pályán volt otthon a kék – fehér csapat is, melynek stadion avatóján a héten a FociClub.hu is a helyszínen volt. Ennek ellenére a mai találkozót a Fáy utcában rendezték, az MTK új stadionjában jövő héten játssza első NB I-es meccsét.

629-vasas-mtk(nso.hu)

A Vasas vezette a forduló előtt a bajnokságot, az MTK viszont több érdekes eredményt produkált, lévén egyik héten megverte a Fradi, következő héten pedig beleszaladt egy ötösbe a Honvéd ellen. Mind a két csapatban két “pénztermelő” játékos kezdett, lévén a hazaiaknál Murka Benedek és a válogatott Vida Máté 96 után született, míg az MTK-nál Korozmán Kevin és Vogyicska Bálint volt ilyen korú.

A 4. percben egy, a bal oldalról érkező beadást Debreceni az ötösön belül elvétett Vadnai elé pattant a laszti, ő pedig megszerezte a vezetést a kék – fehéreknek. A Vasas támadott-támadott, hamar ki akart egyenlíteni, előbb Burmeister, majd Ádám tüzelt kapura. A 17.percben Berecz ellen szabálytalankodott Grgic, s büntetőt rúghatott a Vasas. Ádám pedig laposan a bal alsóba az egyenlítő találatot. A 21.percben Vadnai beadását Torghelle juttatta a kapuba, így újra vezetett az MTK. Újabb három perc, újabb gól, ezúttal az MTK nevelésű Hangya Szabolcs adott be a balról, Saglik pedig elszabadult őrzőjétől és már ott is volt az egyenlítő találat. A 32.percben ugyanilyen összjáték után már 3-2 volt az állás. Hangya bal oldali beadását Saglik a jobb felsőbe fejelte. Az első félidőben helyzetet már nem láthattunk, ekkor már inkább mezőnyjáték folyt, illetve a bíró kiosztott sebtibe négy sárgalapot. A szünetben így 3-2-es hazai előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A 62.percben Berecz távoli kapura lövését, Petkovics szögletre mentette a bal felső sarok elől. A Vasas továbbra is veszélyesebben játszott, előbb Remili majd Saglik hagyott ki helyzetet. A félidő vége felé viszont Nagy Gergelynek kellett gyorsan egymásután pár bravúrt bemutatnia. Végül sikerült a hazaiaknak megszerezni a három pontot, s mivel a Fradi és a Videoton is kikapott így újból elhúzott a tabellán.

Vasas – MTK: 3-2 (3-2)

Gól: Vadnai (0-1, 4.p), Ádám (1-1 18.p. 11-es), Torghelle (1-2, 21.p), Saglik (2-2, 24.p), Saglik (3-2, 32.p)
Sárgalap: Ádám, Berecz ill. Vogyicska, Vass, Vukmir

Vasas: Nagy G. – Burmeister, Debreceni, Ristevszki – Murka, Berecz, Vida M., Hangya – Remili, Saglik (Pavlov 76.p), Ádám (Kulcsár T. 62.p) Vezetőedző: Michael Oenning
MTK: Petkovics – Poór, Grgic (Myke 65.p), Vukmir, Vadnai – Kanta, Vass Á. (Varga Sz. 77.p)– Gera D. (Okuka szünetben), Korozmán, Vogyicska – Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Endrődi Dávid