Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Parádézott a címvédő és a Viktória

Féltucat az Újpest, majdnem ugyanennyi az Astra kapujában. Nagy Lilla megállíthatatlan az MTK-ban. Egyetlen gól döntött Kispesten.

jetsol2016

Az alapszakasz második etapja kezdődött meg a Hölgyeknél, és legkorábban a Győr és a Honvéd mérkőzött meg egymással. Már ebédidőben útjára indult a labda a Bozsik stadion műfüves pályáján. A végig kiegyenlített összecsapáson talán most először játszott legjobban a Honvéd, hiszen a piros-feketék előtt, valamint a zöld-fehérek előtt is adódott lehetőség. Ugyanakkor gólt nem tudtak szerezni a felek. Fordulás után negyedóra kellett, hogy gólt lásson a kilátogató nagyérdemű. Ekkor tizenegyeshez jutott a vendég ETO, s Kalmár Vivien nem hibázott. A folytatásban sem változott számottevően a játék képe, így a Honvéd továbbra is sereghajtó, míg a kisalföldiek tartják felsőházi pozíciójukat.

Nagy Lilla (kékben) remek sorozatot épít.

Nagy Lilla (kékben) remek sorozatot épít.

Ami az MTK-t illeti, nem lehet panasza a kék-fehéreknek, hiszen ezúttal is magabiztosan futballozva győzték le ellenfelüket, amely az a Kóka volt, akik az elmúlt hétvégén simán verték az Astrát. Szabados György lányai Krascsenics Petra révén kerültek előnybe bő félóra elteltével, hogy aztán a szünet után Nagy Lilla sorozatban negyedik bajnokiján talált be – leszámítva a hétközben pótolt örökrangadót – s immár hétgólos a bajnokságban. A végeredményt Pinczi Anita állította be a második játékrész derekán, ez a három pont pedig jelenleg a dobogó legalsó fokát jelenti a kék-fehéreknek.

Nem panaszkodhatnak a szombathelyiek Siklér Kinga újabb góljai után.

Nem panaszkodhatnak a szombathelyiek Siklér Kinga újabb góljai után.

Féltucatig jutott Újpesten a Viktória, amely nem bízta a véletlenre a másik újonc elleni három pont megszerzését. Míg Kispesten jobbára szenvedett a vasi alakulat, addig a IV. kerületben könnyedén jutott el hatig Siklér Kinga vezérletével Csordás Csaba alakulata. A támadó ugyanis egymaga a gólok felét szerezte. Rajta kívül Szakonyi Emese, Harsányi Andrea és Kun Barbara talált be.

A gólkirályi cím elsőszámú várományosa: Ebere Orji.

A gólkirályi cím elsőszámú várományosa: Ebere Orji.

A forduló záró összecsapásán a korábban rangadónak is beillő Ferencváros – Astra összecsapást rendeztek. Dörnyei Balázs együttese az elmúlt hetekben kisebb megtorpanást mutatott be, ám ezt nem tudták igazán kihasználni a riválisok, mi több az MTK elleni hétközi győzelme alkalmával visszavette az első helyet a zöld-fehér együttes, s a csepeliek ellen bizonyította, az eredmények ugyan nem ezt mutatják, a csapat még mindig képes gólokkal nyerni. Ezen a kora esti összecsapáson ötször rezdült a Kovács Klaudiát helyettesítő Záhonyi Alexandra hálója. Orji és Vidovenyecz Anna is duplázott, míg Telek-Sümegi Éva korábbi együttesének talált be. Igaz, a szünetig mindössze két gólt lőtt a Fradi megannyi lehetőségből, a második játékrészben ellenben nem lehetett oka a panaszra Dörnyei Balázsnak, és a szurkolóknak. Még az sem rontotta el a hazaiak örömét, hogy Fogl Katalin a hajrában szépíteni tudott.

Újabb Vidovenyecz-dupla is kellett a kiütéshez.

Újabb Vidovenyecz-dupla is kellett a kiütéshez.

Eredmények:
Honvéd – ETO FC 0-1 (0-0)
g.: Kalmár V. (67., 11-esből)

MTK – Kóka 3-0 (1-0)
g.: Krascsenics P. (32.), Nagy L. (53.), Pinczi A. (63.)

Újpest – Viktória 0-6 (0-4)
g.: Szakonyi (25.), Siklér (27., 31., 64.), Kun (33.), Harsányi (58.)

Ferencváros – Astra 5-1 (2-0)
g.: Telek-Sümegi (21.), Orji (24., 51.), Vidovenyecz (52., 67.) ill.: Fogl K. (85.)

Az alapszakasz állása:

jet-sol-liga

A góllövőlista élmezőnye:

jet-sol-liga_gol

Gavalovits Sándor