Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Két perc alatt csúszott ki a vezetés a Roma kezéből – videóval!

Drámai mérkőzés volt az AS Roma – Austria Wien EL-mérkőzés. Az osztrákok szereztek először vezetést, majd elhúzott a Roma, a végén viszont a Wien egyenlíteni tudott. Totti 100. alkalommal lépett pályára az európai kupasorozatokban, és két gólpasszt osztott ki a meccsen. Az E csoport másik mérkőzésén az Astra könnyedén győzte le a cseh Victoria Plzen csapatát. 

cvpfzucueaa2k_r

Forrás: AS Roma Twitter

Nem indult jól a róma számára a mérkőzés, mivel az osztrák csapat a 16. percben megszerezte a vezetést. Kayode vette észre, hogy Holzhauser kedvező helyzetben van a tizenhatoson belül, aki azonnal átvette a labdát és kapura is lőtt. Nem örülhetett sokáig a vendég csapat, mivel El Shaarawy három perc múlva egyenlített. Gerson indította fantasztikus a csatárt, aki sprintje végén könnyedén emelte át a kint álló Robert Almer fölött. Jó meccset játszott az El Shaarawy, mivel a 34. percben duplázni tudott, és Totti adta a gólpasszt.

A második félidőben is támadt mindkét csapat, de a gólszerzéshez a legközelebb a Roma állt. Az 59. percben Iturbe próbált értékesíteni egy kipattanót, de a kapus óriási bravúrral védett. A 69. percben viszont Totti fantasztikus beadásából Florenzi szerzett  gólt! Közvetlenül a kapu előtt kapta meg a labdát, amit kapásból lőtt a hálóba. Aztán szinte a semmiből két perc alatt egyenlített az Austria Wien! Először Prokop lőtt be egy kipattanót a 84. percben a kapzba, majd a 84. percben Kayode értékesítette Tajouri megpattant passzát. A 91. percben Dzeko ugyan betalált a vendégek kapujába, de a játékvezető érvénytelenítette azt les miatt. Elszórakozta a Roma a győzelmet, így csak egy pontot szereztek, így pontegyenlőséggel, de jobb gólkülönbséggel állnak az első helyen a tabellán.

AS Roma – Austria Wien: 3-3 (2-1)
Gólszerzők: El Shaarawy (19. 34.), Florenzi (69.) ill. Holzhauser (16.), Prokop (82.), Kayode (84.)
Sárga lapok: Fazio (45+1.), Parades (90+4.) ill. Hadzikic (90+3.)
Kiállítás: – ill.-

A csoport másik mérkőzésén a Viktoria Plzen találkozott az Astra Giurgiu csapatával. Kiegyenlített volt az első félidő, mindkét csapatnak megvoltak a maga helyzetei, de a cseh csapat inkább a labdabirtoklásra épített. A Plzen legveszélyesebb játékosa Bakos volt, volt kér óriási helyzet az első játékidőben, de a román védők az utolsó pillanatban menteni tudták őket. Az első gólt végül az Astra szerezte meg a 41. percben egy cseh labdavesztést követően.

A második félidőben is a hazaiak tartották maguknál a labdát, de a vendégek voltak a veszélyesebbek. Nem is voltak szerencsések a csehek, mivel a 64. percben egy öngóllal növelte előnyét az Astra. Alibec próbálta rálőni távolról a labdát, lövése viszont eltalálta Horava lábát, a labda pedig bepattant a kapuba. A 86. percben Mansaly szabálytalankodott, a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőpontra mutatott. Horava állt a labda mögé, lövését azonban Silviu Lung védeni tudta, a kipattanót viszont értékesítette. A szépítése volt csak ereje a cseheknek, egyenlíteni már nem tudtak.

Viktoria Plzen – Astra Giurgiu : 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Horava (86.) ill. Alibec (41.), Horava (64. – öngól)
Sárga lapok: Baranek (66.) Kremencik (83.), Petrzela (90+3.) ill. Mansaly (84.)
Kiállítás:  – ill.-

Videó hamarosan!

A tabella állása az E csoportban:

ecs

Szigeti Andrea