Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Trónfosztás, megvan a 2016-os magyar bajnok

Befejeződött a Footgolf Országos Bajnokság 2016-os szezonja. Minden kategóriában bajnokot avattak, Zsuppán Péter, Bacskai Bence, Major Ilona és Kókai Bence nyerte a különböző kategóriákat. A csapatversenyben minimális előnnyel az Outsiders végzett az élen. Ez azt is jelenti, hogy trónfosztás történt, immáron nem a Fradi Footgolf játékosa Bogár Krisztián a regnáló bajnok. 

zsupi

Zsuppán Péter a 2016-os esztendő abszolút és szenior bajnoka

Igazán izgalmasan alakult a Footgolf Országos Bajnokság utolsó, Future FM Footgolf versenye Kisorosziban, a Magyar Golf Club gyepén. Ahogy azt korábban írtuk, több kérdésről csak a nyolcadik, záró kör volt hivatott dönteni. Az egyéni versenyben a nyolc forduló legjobb hat eredménye számított minden esetben, plusz minden fordulóból a rajthoz állásért járó tíz bónuszpont.

Az abszolút elsőségért Zsuppán Péter (Outsiders), Bacskai Bence (Hole Hunters) és Balázsi Csaba (BFGT) volt versenyben. Előbbi remekül kapta el rajtot, és egész napi teljesítményénél nem akadt jobb. A kijelölt rúgásszámnál (par 72) héttel rúgott kevesebbet, a képzeletbeli dobogó második fokára Bogár Krisztián (FTC Footgolf), a harmadikra Papp Péter (BFGT) állhatott. Az abszolút rangsor így nem változott, Zsuppán az év legjobbja, Bacskai a második, Balázsi a harmadik.

A felnőtt férfi kategóriát Bogár nyerte Papp és Czirbus Tamás (BFGT) előtt, a végelszámolásnál Bacskai örülhetett, Bogár és Papp végzett még érmes pozícióban.

A szenioroknál természetesen Zsuppánnál nem volt jobb, itt őt Biró László (Outsiders) és Renczés Gábor (MTDSC) követte. Zsuppán ezt a trófeát is bezsebelte értelemszerűen, míg Balázsi másodikként, Renczés harmadikként fejezte be a bajnoki küzdelmet.

dsc01449-e1476647337534

Zsuppán Péter a magyar bajnoki serleggel

A hölgyeknél ezúttal Nagy Niki diadalmaskodott Major Ilona (mindkettő FTC Footgolf) és Pusztai Panna (Hole Hunters) előtt. Nagy ezzel összetettben feljött a harmadik helyre, az ugyanis már korábban eldőlt, hogy Major első, Pusztai második lesz idén. Érdekesség, hogy a FOB 2016-os kiírását Ilona hét győzelemmel, egy második hellyel zárta, míg a Hinora Winter Footgolf Touron pont Niki rendelkezett ugyanezzel a mutatóval.

A junioroknál Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) nem engedte ki kezéből a végső győzelmet. Juhász Donát 80 rúgással nyerte a fordulót, amivel megszerezte a harmadik helyet az év végén, Felde Márk (Hole for One) pedig hiába előzte meg vasárnap Kókait egy rúgással (82-t, illetve 83-t rúgtak), megelőzni már nem tudta Bencét, maradt számára az ezüstérem, Juhászé lett a bronzérem.

A csapatversenyt az Outsiders nyerte az FTC Footgolf és a BFGT előtt. Nyolc forduló után holtverseny alakult ki az élen előbbi kettő között, a több egyéni győzelem döntött az Outsiders javára. Ez azt jelenti, a legjobb nyolc klub találkozik majd egymással, a kieséses rendszerben rendezendő csapatdöntőn a hónap utolsó vasárnapján, Zircen, a Forest Hills Golf Clubban.

A szezon pedig nem ér véget, a legjobbak egyéniben is megmérettettek majd egymással, ezt követően pedig jön a második alkalommal kiírt téli bajnokság a Hinora Winter Tour.

Forrás: magyarfootgolf.hu