Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az új edző Nyíregyházán

Szombaton mondott le Mátyus János a Nyíregyháza edzője, a Puskás Akadémia elleni vereség után, a mai napon pedig már meg is lett az utóda. Ő pedig nem más, mint a korábbi újpesti ikon Véber György.

veber-nyiregyhazaspartacus-hufotó: www.nyiregyhazaspartacus.hu

Mátyussal a múlt héten közölték, hogy a következő két fordulóban a Puskás Akadémia és a Kisvárda ellen hat pontot kell szerezni, ellenkező esetben elgondolkoznak a közös folytatáson a vezetők. Mátyus a hétvégi vereség után elébe ment az eseményeknek, s inkább lemondott posztjáról. Ma délelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott a Nyíregyháza Spartacus Mátyus János vezetőedzővel és Balogh László másodedzővel. Így a váltás mára vált hivatalossá.

Hétfőn kiderült az is, ki veszi át a szakmai munka irányítását. Véber Györggyel szóban mindenben megállapodott a Spartacus, és az új vezetőedző kedden már csatlakozik a Kozármisleny elleni találkozóra utazó csapathoz. A tervek szerint csütörtökön szentesítik írásban is a szerződést, és ekkor tartja Véber György az első edzését Nyíregyházán. A trénerrel fél plusz egy évre szóló kontraktust köt a klub.

Véber György első komolyabb edzői sikerét a Lombard Pápával érte el, mikor is feljutott az élvonalba. Három évig dolgozhatott a pápaiaknál, mikor is egy hullámvölgy után elváltak útjaik. Egy rövidebb pihenő után Mezőkövesden állt munkába, ahol két évig dolgozhatott. Első évben feljutott az első osztályba, majd ott pár fordulóval a vége előtt felállították, miután kiesésre állt a csapata. (ettől még kiestek) 2014 őszén Pécsen lett vezetőedző, de ott a gyengébb eredmények után fél évig sem ülhetett a kispadon. Azóta NB III-ban: Somos SE, Rákosmente és a Megye I-ben: Nagykőrösi Kinizsi dolgozott.

Endrődi Dávid