Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál tehetség nyerte a Golden Boy-díjat!

Pár héttel ezelőtt az olasz Tuttosport bejelentette azt a 30 fiatal játékost, akik esélyesek a 2016-os év legjobb európai fiatal játékosának a címére. Az olasz lap ma bejelentette, hogy idén a díjat, a portugálok egyik legújabb reménysége, Renato Sanches kapta. 

3269

Forrás: The Guardian

Renato Sanches ma este fogja átvenni a díjat a monte carlo-i díjátadón. A portugál középpályás a Manchester United támadóját, Marcus Rashfordot előzte meg a szavazáson, aki a második lett, illetve a többi 38 jelöltet. Olyan játékosok nyomába lépett, mint Wayne Rooney, Mario Balotelli, vagy Paul Pogba. Ráadásul ő az első portugál játékos, aki megkapta ezt az elismerést, miután Cristiano Ronaldo épphogy lemaradt Rooney mögött 2004-ben.

A 19 éves játékos a nyáron csatlakozott a Bayern Münchenhez  a Benficától 30 millió euróért, ahol Carlo Ancelotti szívesen játszatja, a nyáron pedig az ő játéka is kellett ahhoz, hogy Portugália megnyerje az Európa-bajnokságot. Sanches boldog az elismerés miatt:

“Rettentően örülök a díjnak, mert hatalmas jelentősége van. Természetesen ezek után is két lábbal a földön kell maradnom, mivel nagyon sok mindent kell még tanulnom a fantasztikus csapattársaimtól, mint Vidal, Xabi, Tiago vgy Kimmich. A díjat pedig a családomnak ajánlom. Hogy ki fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját? Természetesen a Bayern München, kétségem sincs efelől, mivel mi vagyunk a legjobb csapat a bolygón!”

Szigeti Andrea