Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: A Liga elnöke Messiék viselkedését bírálta!

A Spanyol Profi Liga (LFP) elnöke, Javier Tebas a hétfői La Liga-díjátadó ceremónián (melynek eredményéről bővebben is olvashat) nemtetszését fejezte ki a Barcelona játékosainak magatartásával kapcsolatban.

(Kép: La Voz de Galicia)

Mint ismert az FC Barcelona őrült meccsen, egy utolsó pillanatokban értékesített büntetővel nyert a hétvégén a Valencia ellen a Mestallában. A katalán játékosok gólörömét pályára repülő tárgyak egész sor zavarta meg. Az ominózus eset nagy port kavart Spanyolországban, hiszen még a hétfői La Liga-díjátadón is témát szolgáltatott.
A ceremónián Javier Tebas, a Spanyol Profi Liga (LFP) elnöke fejtette ki véleményét a történtekkel kapcsolatban.
“Azzal kezdeném, hogy az első és legsúlyosabb dolog ami történt, az egyértelműen az, hogy az FC Barcelona játékosait megdobálták a nézőtérről, azonban néhány barcelonai játékos magatartása sem éppen olyan volt, amelyet én elvárnék!” – így a sportvezető, aki ezt követően egyenesen provokatívnak nevezte egyes katalán játékosok viselkedését.

“Néhány évvel ezelőtt Cristiano Ronaldo játékvezetővel szembeni kirohanását is elítéltem, hiszen a játékosoknak lehetőleg mindig arra kellene törekedniük, hogy sportszerűen nyilvánuljanak meg, akár a játékvezető, akár a közönség felé!” – így az LFP elnöke, aki elmondta, hogy ahhoz, hogy egy, a közönséget provokáló játékos konkrét büntetést kaphasson, az esetnek meg kell jelennie a játékvezető jegyzőkönyvében, majd ha ez megtörtént, a felvételeket a liga versenybizottsága vizsgálja. 

Nagy Ákos