Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Dárdaiék továbbjutottak, a Gladbach könnyedén nyert

A Német Kupa 2. fordulójának esti mérkőzésein könnyedén nyert és jutott tovább Dárdai Pál Herthája, miután legyőzte a másodosztályú St. Pauli csapatát. A Gladbach, a Hamburg sem erőltette meg magát, viszont a Frankfurt – Ingolstadt mérkőzést nem játszották le a rendes játékidőben, és csak a büntetők döntötték el, hogy Huszti csapta, a Frankfurt jutott tovább. 

200c9edc89f_1477424633-1024x576

Forrás: bz-berlin.de

St. Pauli – Hertha BSC : 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill. Weiser (42.), Stocker (54.)
Sárga lapok: Sobota (67.), Nehrig (80.) ill. Kalou (48.) Ibisevic (54.)
Kiállítás: – ill. –
Továbbjutó: Hertha BSC

Sokkal jobb a Hertha az első félidőben, mint másodosztályú ellenfele. Sokkal többet birtokolták a labdát, és csak nekik voltak helyzeteik. A 42. percig azonban semmi nem ment be, de végül Weiser megszerezte a vezetést. Ibisevic visszagurítását 16-ról kapura tette Kalou, de blokkolt a kapus, a kipattanót Weiser 18-ról ballal lőtte a jobb alsóba.Az 50. percben egy kapufáig jutottak, de négy perccel később sikerült megszerezni a második góljukat is. Weiser beadását Stocker fejelte kapuba, a kapus már csak a vonal mögött tudott beleérni a labdába. Dárdai és csapata győzelmével továbbjutott a legjobb nyolc csapat közé a Német Kupában.

Mönchengladbach – VfB Stuttgart : 2-0 (1-0)
Gólszerzők:  Johnson (31.), Stindl (84.)  ill. –
Sárga lapok: Stindl (62.) ill. Insue (39.)
Kiállítás: – ill. –
Továbbjutó: Mönchengladbach

Az első félidő játéka igazán kiegyenlített volt, viszont igazán izgalmasnak nem volt mondható, mindkét csapat biztonsági játékot játszott. Aztán a 31. percben a ‘Glasbachnak sikerült megszereznie a vezetést, csupán csak a második lövéséből. A hazaiak kicsit visszavettek a tempóból a második félidőben, de még így dominálták a mérkőzést. A 82. percben pedig meglőtték a második góljukat is Stindl révén. Ezzel az eredménnyel pedig a Gladbach jutott tovább  következő fordulóba. 

Hallescher – Hamburger SV: 0-4 (0-2)
Gólszerzők:  – ill. Wood (8, 43.), Lasogga (58.), (83.)
Sárga lapok: Pfeffer (18.) ill. Sakai (15.),  Ostrzolek (45+2.), Adler (49.), Cleber (75.), Jung (85.)
Kiállítás: – ill. –
Továbbjutó: Hamburger SV

Nagy volt a Hamburg fölény a meccsen, és már a 8. percben megszerezték a vezetést Wood révén. Nem igazán hagyták kibontakozni a hazaiakat, habár ha tudták, próbálták tartani a labdát, de még az első félidőben megszerezték a második gólt is Wood duplájával. A második félidőben is maradt a hamburgi fölény, és az 58. percben a harmadik góljukat is meglőtték, Lasogga találatával. Sokkal jobb volt a Hamburg, és a 83. percben már a negyedik góljuknál jártak. Végül ez maradt a végeredmény is.

Eintracht Frankfurt – Ingolstadt  0-0, b. u. 4-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok:  Gacinovic (29.), Fabiam (79.) ill. Lex (48.), Leckie (76.)
Kiállítás: Fabian (88.)
Továbbjutó: Eintracht Frankfurt

A Frankfurt kezdte jobban a mérkőzést, de az Ingolstadt az első félidő alatt felzárkózott a hazaiakra. A meccs felére kiegyenlített lett a mérkőzés, de gólig egyik csapat sem jutott.  A második félidőben már jobban játszott az Ingolstadt, több helyzetig is eljutottak, de gól nem született. A 88. percben Fabiant kiállították a második sárgájával, de még így sem bírt egymással a két csapat a rendes játékidőben, így hosszabbítás következett. A ráadásban sem sikerült eldönteni a továbbjutás kérdését, és a 120. perc után büntetők döntöttek, melyek után a Frankfurt jutott tovább a következő fordulóba.

Videó hamarosan!