Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pitarch: “A Barca nem érdemelt győzelmet”

Nem csengett még mindig le a Valencia – Barcelona bajnoki mérkőzés visszhangja. A La Liga elnöke után, most a Valencia sportigazgatója, Jesús García Pitarch fogalmazott meg éles kritikát Undiano Mallenco játékvezetővel kapcsolatban. 

messimallenco_nso_640

Forrás: Twitter

Mint ismeretes, a hétvégén egy utolsó perces tizenegyessel fordította meg és nyerte meg a Valencia elleni spanyol bajnoki mérkőzést szombaton. A mérkőzésen több bírói hiba is volt, amelyeket mind a Barcelona, mind a Valencia szurkolók megjegyeztek. A Valencia sportigazgatója, Pitarch szerint viszont Udiano Mallenco segítette a Barcelonát a győzelemhez, mivel döntései nagyban befolyásolták a meccs kimenetelét:

“Büszke vagyok a csapatomra, de a Barcelona nem érdemelt győzelmet. Udiano szégyellni fogja magát, amikor visszanézi a mérkőzést. Három teljesen egyértelmű esetet nézett el a 90 perc alatt: Messi góljánál Suárez lesen tartózkodott, Busquetsnek meg kellett volna kapnia a második sárga lapját, Rodrigo fellökéséért pedig tizenegyest kellett volna ítélni. Udianónak magába kell néznie. A spanyol futball nem engedhet meg magának ilyen szánalmas bíráskodást”

A meccs nem csak emiatt volt hangos. A belőtt büntető után az ünneplő katalánokat fejbe dobták egy műanyag üveggel, ami miatt a klub még várhat egy büntetést.