Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Íme a góllövőlista élmezőnye! – Top5

Hétvégén immáron a 10. forduló következik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). Szépen sorjáznak a mérkőzések, alakul a tabella, alsó és felsőház, bajnokaspiránsok és kiesőjelöltek, ám még mindig nagyon az elején járunk a 2016/17-es szezonnak. A góllövőlista roppant tömör, nincsen szakadék. Nézzük, hogy eddig kik a legeredményesebbek és kik azok, akik adósak maradnak a találatokkal.

top5pl

1. Diego Costa (Chelsea): A spanyol válogatott csatár 7 találatával a liga jelenlegi legeredményesebb labdarúgója. Nagyon fontos találatokat jegyzett, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Conte jobban kezdjen a londoniak padján, mint Mourinho a United élén. Edző és játékos láthatóan nagyon jól megérti egymást.

2. Romelu Lukaku (Everton): A korábbi Chelsea játékosnak újfent jobban megy, mint csapatának, az Everton nem tudja átlépni önmaga árnyékát, s újfent az élmezőnyt követi szorosan, mint gyakorlatilag teszi azt évről évre. Lukaku számára döcögősen indult a szezon, ám a Sunderland elleni tripla megnyitotta a gólcsapot, s azóta nem lehet rá panasz, immáron 6 gólnál tart, úgy, hogy kisebb sérülés miatt meccset is hagyott ki. Amennyiben idén is ilyen gólerősen teljesít, aligha a liverpooli kékeknél kezdi meg a következő szezont, vagy akár már a tavaszt…!

3. Sergio Agüero (Manchester City), Theo Walcott (Arsenal), Michail Antonio (Wesr Ham): Az öt gólos játékosok rangsora két nagy meglepetéssel. Előbb azonban Agüero, aki remekül kezdte az új szezont Pep Guardiola regnálásával, ám egy három meccses eltiltás némileg lendületét törte, legutóbbi három bajnokiján pedig nem tudott az ellenfelek hálójába találni. Tőle az Etihad közönsége mindenképpen többet várna. Theo Walcott él és virul, egyelőre idén elkerülik a sérülések, s Giroud hiányában gyakorlatilag szárnyal, magára véve az Arsenal gólfelelősi szerepét az elmúlt meccseken. A West am középpályása Michael Antonio sokak számára ismeretlen, gólérzékenyéével pedig sokakat meglepett.

Rengeteg három és négy gólos labdarúgó van a góllövőlistán, ide tartozik Defoe, Hazard, vagy éppen Alexis Sanchez. Csakugyan négy találatnál jár Zlatan Ibrahimovic. A svéd gólokkal kezdett, aztán ahogyan a Manchester United, úgy ő is elhalványult. Mindenképpen többet várnának tőle, sok kritika éri. A legtöbben azt mondják, hogy ez bizony a Premier League, nem a Legue 1 és ez egy másik játszótér, lehet, hogy a hórihorgas klasszis kicsit későn érkezett. Benteke és Firmino csakúgy mint Nolito három gólos.

Akik nagyon adósak a gólokkal: Egyikük a Spurs angol válogatott támadója Harry Kane, másikuk pedig a tavalyi szezonban berobbanó Jamie Vardy. Mindkét csatár két találatnál tart. Még náluk is szerényebb teljesítményt nyújt Martial, Negrego, Pedro, Krkic és Llorente, vagy éppen a tavaly remekelő Mahrez.

Hová tűnt a nagy angol csillag Saido Berahino? Két éve ontotta a gólokat, a fél liga szerette volna megszerezni, a West Brom azonban nem adta, gyakorlatilag megtörte karrierjét. Berahino menni akart, s csúnyán be is olvasott a klubvezetéken, jelenleg pedig sehol sem jegyzik az ő idei teljesítményét. Mindösszesen négy meccsen kapott lehetőséget, gólja nincsen. Többnyire a padot koptatja, vagy a keretbe sem nevezik, de az is előfordult, hogy a második csapatban játszott. Érdekes történet az övé, s nem tudni van-e visszaút a számára.