Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Kiesett a Chelsea, továbbment a Soton – videóval

Az Angol Likapua szerdai játéknapján további 3 mérkőzésre került sor. A Chelsea csapata a hétvégi kiütéses sikert követően váratlanul kiesett a kupából a West Ham otthonában. A Southampton a sereghajtó Sunderland ellen jutott tovább a negyeddöntőbe.

oqgczvtmsvcgv2ixpt3l_gettyimages-618380604

West Ham – Chelsea 2:1 (1:0)
Helyszín: Olympic Stadium (London) Vezette: Pawson
Gólszerzők: Kouyate (11.), Fernandes (48.) ill. Cahill (90+5.)
Sárga lap: Noble (63.), Reid (76.)
Kiállítva: – ill. –

West Ham: Randolph – Kouyate, Reid, Ogbonna – Cresswell, Obiang, Noble, Fernandes (Feghouli 65.) – Lazini (Ayew 78.), Payet, Antonio (Zaza 82.). Vezetőedző: Bilic.

Chelsea: Begovic – David Luiz, Terry, Cahill – Aina (Pedro 67.), Chalobah (Hazard 62.), Kanté, Azpilicueta – Willian, Batshuayi (Costa 54.), Oscar. Vezetőedző: Conte

Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Chelsea idegenben a West Ham otthonában lépett pályára. Antonio Conte együttese a hétvégén a Manchester United ellen aratott fölényes 4:0-ás sikert. A West Ham hosszú idő után nyert két mérkőzést zsinróban így Bilic együttes is kezd magára találni. Ennek eredményeként a talákozó 11. percében a kalapácsosok jutottak vezetéshez Kouyate révén a 11. percben. Az első félidőben több veszélyes helyzetet is kialakított mindkét gárda, de újabb találat nem született az első játékrészben. A második félidő elején a West Ham fiatal tehetsége Fernandes is betalált, ezzel pedig már kettővel vezettek a hazaiak. Conte kettős cserével próbálta felpörgetni a londoni kékek játékát. Előbb Costat majd a belga Hazardot is pályára küldte. A második félidőben azonban a Chelsea mindössze egy alkalommal találta el a kaput, míg a hazaiak háromszor is. A londoni kékek a hosszabbítás perceiben csak begyötörték a szépítő találatot, de az egyenlítő találatot már nem sikerült. Így meglepetésre a West Ham jutott be a negyeddöntőbe.

https://www.youtube.com/watch?v=2sb6px2q19k

A játéknap másik mérkőzésén a Southampton hazai pályán aratott egy gólos győzelmet a Premier League-ben eddig nyeretlen Sunderland ellen. A találkozó egyetlen találatát Boufal szerezte a 66. percben. A szentek ezzel már hét mérkős óta veretlenek Angliában a PL-ben és a Ligakupát egybevéve.

Southampton – Sunderland 1:0 (0:0)
Helyszín: St. Marry Stadion (Southampton) Vezette: Kavanagh
Gólszerzők: Boufal (66.)

https://www.youtube.com/watch?v=7GEfJYZoXdo

Képek: skysport.scom