Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Nyert a Schalke, Szalaiék kiestek

A Schalke nyert helyzetből, és három gólos előnyből került szorultba, de továbblépett az együttes, miközben Szalaiék búcsúztak.

konoplyanka-schalke-04

Konoplyanka volt a meccs nyerőembere (forrás: twitter.com/s04)

NÉMET KUPA – A LEGJOBB 32 KÖZÖTT

1. FC Nürnberg – Schalke 04 2-3 (0-3)
Gólszerzők: Baba Rahman (60′ – öngól), Kempe (67′ – büntetőből), ill. Konoplyanka (20′, 45′), Huntelaar (31′)

A vendég Schalke igencsak magabiztosan kezdte a mérkőzést a másodosztályú ellenfele, az 1. FC Nürnberg otthonában. A gólgyártást az ukrán Konoplyanka kezdte meg a 20. minutumban (0-1), melyet a 31-ben a holland Huntelaar folytatta (0-2)! A fordulás előtt még, a 45. percben újból eredményes volt az első gólt szerző kelet-európai labdarúgó (0-3)!

Úgy tűnt, ez innen már sima ügy lesz a gelsenkircheni klub számára, ám megrázta magát a hazai együttes. Igaz, először ehhez kellett Baba Rahman is, aki a 60. minutumban a saját kapujába juttatta a labdát (1-3). Majd újból gondot okozott magának a vendég együttes, ugyanis a 67. minutumban büntetőhöz jutott az otthon szereplő klub, melyet Kempe értékesített is (2-3)! Végül akármennyire is szoros lett a találkozó, már nem tudott egyenlíteni a Nürnberg, így a Schalke jutott tovább a Német Kupa következő fordulójába.

1. FC Köln – Hoffenheim 1-1 (1-1), h.u.: 2-1
Gólszerzők: Risse (36′), Modeste (105′), ill. Hubner (8′)

Szalai nélkül a kezdőben, de vele a kispadon kezdődött a Hoffenheim meccse idegenben, a szintén első osztályú, s manapság brillírozó 1. FC Köln otthonában. A vendégek nem várakoztatták meg szimpatizánsaikat, és már a 8. percben előnybe kerültek Hubner révén (0-1)! Jött a válasz is, amelyre a 36. minutumig kellett várni. Ekkor Risse talált be, kiegyenlítve az állást (1-1)! A győzelemhez a 2. félidő alapján a vendégek álltak közelebb, akiknek 3 lövésükből 2 találta el a kaput, de gólt mégsem tudtak szerezni. A hazaiaknak a második játékrészben nem ment a kapuralövés.

A második félidőben gól nem született, így jöhetett a ráaadás.

A hosszabbításban a Köln került előnybe – alig kellett várni a gólra, hiszen Modeste a 91. minutumban volt eredményes, aki nemrég még pont a Hoffenheim labdarúgója volt (2-1). Szalai pályára lépésére a 105.percben került sor. A magyar támadó Hubnert váltotta, s ez volt a vendégek szakvezetőjének utolsó cseréje. Szalai a 112. percben sárga lapot is kapott, míg a vendégek gólja váratott magára. A gólt támadónk sem hozta meg a Hoffenheim számára, melynek ezzel véget értek a Német Kupa küzdelmei.

Nagy Dávid